Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Správne chudnutie II

Správne chudnutie II

Rýchlo schudnúť v priebehu pár týždňov naše neželané kilá môže byť jednoduché. Otázka znie, či spôsob, ktorým sa zbavíme nadbytočného tuku je prospešný len pre vizuálnu stránku nášho tela alebo aj pre naše zdravie? Chudnúť správne znamená vytvoriť si životný štýl a návyky, ktoré sú predovšetkým ústretové pre naše zdravie a sú pre nás udržateľné z dlhodobého hľadiska. Spomínaná konzistencia, trpezlivosť, postupné zmeny a zaraďovanie vyššej frekvencie pohybu z predošlého článku patria medzi základné piliere, ktoré napomôžu nášmu telu cítiť sa lepšie a schudnúť. Poďme sa spoločne pozrieť na ďalšie krôčiky, ktoré nás prevedú cestou chudnutia vydlaždenú správnymi spôsobmi, ktoré neohrozia naše zdravie.

III.Zabudnite na diéty

Každá diéta pre naše telo predstavuje obmedzenie, neprirodzený stav. Je v poriadku, ak obmedzíte sladkosti a nahradíte ich ovocím. Vybrať sa však cestou nejedenia ničoho- v poriadku nie je. Skúste si na papier napísať všetky spracované potraviny, ktoré považujete za menej nutrične hodnotné, ako napríklad čokoláda, biele pečivo, slané chipsy, potraviny s vysokým obsahom tuku...a nájdite za ne zdravšiu alternatívu. Hladovanie vás po mesiaci privedie k očakávanému schudnutiu, avšak dokážete v stave nejedenia vytrvať pol roka? Rok? Skúste si predstaviť, aké následky by toto obmedzenie malo pre vaše zdravie...Úprava jedálnička a náhrada obľúbených maškŕt za menejkalorické alternatívy vás neprivedú k vysnívanej postave tak rýchlo, ale efektívnejšie a s rešpektom k nášmu telu.

IV.Zoznámte sa viac s bielkovinami, nezabúdajte však na sacharidy

Ženy pod pojmom bielkoviny častokrát majú v hlave predstavy svalnatej postavy. Nemusíte sa báť, rast svalovej hmoty je náročný a dlhý proces, ktorý si vyžaduje omnoho viac, ako stravu obohatenú o bielkoviny. Vajíčka, grécke jogurty, tvarohy, šunky, mäso, ryby, či syry...to všetko sú potraviny bohaté na obsah bielkovín, ktoré nášmu telu poskytujú energiu potrebnú pre našu dennú aktivitu a nasýtia nás oveľa viac, ako napríklad sladké pečivo na raňajky, či bryndzové halušky na obed...Sacharidy sú dôležité a ich vyradenie z jedálnička predstavuje rýchle výsledky pri chudnutí, avšak nezdravé výsledky. Dbajte nato, aby každé z hlavných jedál vášho dňa bolo bohaté na bielkoviny, ale i na sacharidy.

V.Zelenina a ovocie sú naši kamaráti

Obmedziť ovocie pri chudnutí je rada, ktorú netreba počúvať v prípade, že sa rozhodnete chudnúť s rešpektom k svojmu zdraviu. Ovocie obsahuje veľké množstvo látok, ktoré sú pre naše telo prospešné a potrebné. Áno, i ovocie obsahuje kalórie a zjesť ho denne dve kilá nášmu chudnutiu nepomôže, ale primeraná každodenná dávka ovocia denne nás skvelo zasýti a zaženie chuť na čokoladú, či iné maškrty. Biely jogurt, ovsená kaša či tvaroh sú oveľa atraktívnejšou svačinkou ak je ich súčasťou i naše obľúbené ovocie. Zelenina je pre mnohých milovaná, žiaľ, i nenávidená. Ľudia, ktorých cieľom je schudnúť a nemajú problém s konzumáciou zeleniny to majú vyhraté. Zelenina je naozaj nízkokalorický kamarát, ktorý nás zasýti a prinesie nášmu telu samé skvelé benefity. Špenát k rannej praženici, či tuniakový šalát so zeleninkou na večeru sú skvelým a zdravým zasýtením.

VI.Čo piť a čo možno nie?

Dôležitosť pitného režimu sme dali do pozornosti už v našom článku o zvládaní predvianočného stresu. Voda a jej pravidelný príjem je však dôležitá pre nás každý den, nie len v období pred Vianocami, keď je naše telo v strese možno viac, než zvyčajne. Bez dostatočného príjmu tekutín nemôžeme hovoriť o správnom chudnutí. Tekutiny sú nevyhnutnosť a dodržiavanie ich príjmu je naša povinnosť voči zdravému fungovaniu nášho tela. Ďalšia prekážka, ktorá možno stojí medzi vami a vysnívaným schudnutím je konzumácia sladených nápojov. Vyskúšajte ich obmedzenie na pár týždňov a možno zažijete menší zázrak a to nie len vizuálne, ale i pocitovo. Na záver nemožno nespomenúť alkohol. Konzumácia alkoholických nápojov je ďalší kalorický prísun pre naše telo, ktorý nie vždy priaznivo vplýva na naše zdravie a proces chudnutia. V strave platí pravidlo zlatej strednej cesty a to treba uplatnovať i v prípade alkoholických nápojov.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Bol som príjemne prekvapený rýchlosťou, akou to bolo celé vybavené i e-mailom s podacím číslo. Vaša služba bola priam fantastická.“

Ľubomír