Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Strašiak menom osteoporóza

Strašiak menom osteoporóza Kým dočítate tento článok približne sedem ľudí si v Európskej únii zlomí kosť v súvislosti s osteoporózou. Ročne stojí hospitalizácia pacientov s osteoporotickými zlomeninami štáty Európskej únie až štyri a pol miliardy eur. Toto je len pár čísiel ohľadom osteoporózy. Čo to však osteoporóza je a koho sa týka?

Čo je to osteoporóza?
Ide o chorobu, ktorej sa laicky hovorí rednutie kostí. Je to totiž ochorenie látkovej výmeny kostného tkaniva. Prejavuje sa ubúdaním kostnej hmoty, a teda k jej oslabeniu. Oslabené kosti sa, logicky, ľahšie a častejšie lámu. Aj keď si mnohí myslia, že osteoporóza je choroba najmä žien, pravda je taká, že postihuje aj mužov. Síce touto chorobou trpí len každý šiesty muž po päťdesiatke. Osteoporóza postihuje najmä starší ľudí a ženy v prechode, ktoré prechádzajú hormonálnymi zmenami. Neverili by ste, ale riziko zlomeniny krčka stehennej kosti u ženy je väčšie než riziko rakoviny prsníka, maternice a vaječníka spolu. Ani muži na tom nie sú o nič lepšie.
Riziko, že dostanú rakovinu prostaty je nižšie než to, že si zlomia krček, a teda horný koniec stehennej kosti. Ďalšie najčastejšie miesta zlomením v súvislosti s osteoporózou sú predlaktia, stavce a horný koniec ramennej kosti. Nemusíme ani zdôrazňovať ako sa zníži kvalita života po zlomenine stavca či krčka stehennej kosti. O bolestiach ani nehovoríme! Veľa ľudí je po takejto zlomenine odkázaných pomoc iných.

Prečo táto choroba vzniká?
Najprv si povedzme, že osteoporóza vzniká postupne, zo začiatku nebolí a nijak sa neprejavuje. Dá sa povedať, že „začína“ okolo 35. veku života, kedy kostná hmota začína postupne ubúdať. O osteoporóze však hovoríme v prípade, že množstvo kostnej hmoty klesne pod určitú hranicu. Dôvodov vzniku osteoporózy je hneď niekoľko, obmedzenie či nedostatok pohybu, zlá životospráva, zlé stravovacie návyky (nedostatok vápnika, horčíka, vitamínu D, stopových prvkov), alkohol, fajčenie, kofeín, u žien je to pokles hormónu estrogénu. Za vznik osteoporózy môžu aj genetické faktory.

Liečba osteoporózy
Pokiaľ ste svoj stav nechali zájsť tak ďaleko, že ste si „vďaka“ osteoporóze zlomili ruku, je to už zlé. Pri tomto ochorení je naozaj veľmi dôležitá prevencia! Pokiaľ chcete zistiť stav vašich kostí, zájdite za svojim obvodným lekárom. Ten vás odporučí k reumatológovi, gynekológovi či ortopédovi na ďalšie vyšetrenie. Dnes je už na liečbu osteoporózy používaných niekoľko liekov. Liečba je však dlhá. Dôležitý aj na prevenciu je práve vápnik. Odporúčaný denný príjem vápnika u dospelých na udržanie zdravej kosti je 800 až 1500 miligramov na deň.
My vám odporúčame Fintabs CD bori. Je to doplnok výživy, ktorý pomáha predovšetkým populácii stredného veku, ženám v prechode a staršej generácii, kedy je minerály potrebné nielen dodávať, ale taktiež znižovať vyplavovanie vápnika z kostí. Je vhodný pre pacientov so zlomeninami a pre všetkých, u ktorých sa objavujú známky osteoporózy. Obsiahnutý bór a vitamín K1 výrazne znižujú vylučovanie vápnika z kostí.

Ďalším prípravkom je aj Capramilk multiaktív. Sú to tablety z BIO kozieho mlieka obohatené o viazaný vápnik, jód, železo, meď a jedenásť vitamínov. Sú to hlavne antioxidačný vitamín E a vitamín C, kyselina listová, vitamín D a komplex vitamínov skupiny B. Takto obohatené kozie mlieko je bohatým zdrojom celej škály minerálnych látok, stopových prvkov, vitamínov a esenciálnych aminokyselín. Pre svoje nealergizujúce vlastnosti je súčasne hodnotným zdrojom mliečnej bielkoviny.
Nezabúdajte, prevencia pri osteoporóze je veľmi dôležitá. Pokiaľ dôjde k zlomenine z dôvodu osteoporózy, liečba je dlhá a náročná. Kvalita života sa znižuje, preto nečakajte kým sa choroba prejaví a vyhnite sa jej aj vďaka našim doplnkom výživy.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zasielka prisla v poriadku.Velmi pekne dakujem za jej rychle dorucenie a darcek navyse.“

Morhac