Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tak dôležitý zrak

Tak dôležitý zrak Alex Tan: „Pravdepodobne naše oči musia byť umyté z času na čas slzami, aby sme zase mohli vidieť život s jasnejším pohľadom.“ Vidieť život je pre mnohých úplne bežná vec, avšak pre nevidomých niečo, po čom túžia celý život. Preto práve tí, ktorí svoj zrak majú sa často oň zabúdajú starať. Oči presiľujú, zaťažujú, vystavujú škodlivým vplyvom a nijako sa o ne nestarajú. A pritom zabúdajú na infekcie oka, zápaly, šedý zákal, zelený zákal či menej známu chorobu oka - keratokonus.

Ale čo je to vlastne zrak? Je to telesný zmysel, vďaka ktorému vidíme svetlo, farby, tvar telies a orientujeme sa v priestore. Už Aristoteles povedal, že zrak uprednostňujeme takmer pred všetkými ostatnými zmyslami, a to nielen keď ide o naše konanie, ale dokonca aj vtedy, keď nič nezamýšľame robiť. „A to preto, že tento zmysel viac než všetky ostatné napomáha naše poznanie a odhaľuje nám mnohé rozdiely.“

Zrakový orgán sa skladá z vlastného oka a vedľajších očných ústrojov. Pokiaľ hovoríme o zraku a očiach, nesmieme zabudnúť na slzy. Tie majú veľmi dôležitú úlohu pri látkovej výmene rohovky a v jej priehľadnosti. Slzy oko čistia od drobných nečistôt, slzy tiež zmenšujú nepravidelnosti oka a zlepšujú viditeľnosť. Zložené sú z 99 percent vody, jedno percento tvorí soľ a pol percenta či menej tvoria bielkoviny a organické zlúčeniny ako glukóza, fermenty a aminokyseliny. Toto zloženie má antibakteriálne účinky, čo znamená, že slzy v oku a v spojivkovom vaku ničia baktérie. Slzenie môže byť vyvolané mechanicky, teda buď tým, že sa do oka dostane nejaká nečistota, alebo pichnutím do oka, ale aj chemickým podráždením, podráždením potravinami, ako cibuľa či korenie, ale slzenie, či skôr plač, môžu vyvolať aj emócie.

Očná formula
Ak chcete zlepšiť svoje videnie, lepšie sa adaptovať na tmu či zlepšiť cievnu cirkuláciu určite si vyberte doplnok pod názvom Očná formula. Okrem vitamínu E a C, obsahuje aj zinok, meď, lutein, extrakt z čučoriedky a, samozrejme, beta karotén. Odporúčame ho najmä ľuďom, ktorí pracujú dlho pri počítači, v noci riadia auto či často sledujú televíziu.

Visitabs
Ďalší doplnok výživy, ktorý vám odporúčame je Visitabs. Vďaka extraktu z nechtíka lekárskeho, kukuričného škrobu, luteinu, prášku z čučoriedok a zo šupiek hroznového vína Visitabs predchádzajú poškodeniu sietnice, zvyšujú ostrosť videnia, pomáhajú pri červených viečkach, ako aj pri suchých a podráždených očiach, pri pálení a slzení. Pravidelné užívanie Visitabs chráni aj pred vznikom sivého základu či pred šeroslepotou, ale znižuje aj potrebu používania silnejších dioptrií. Opäť ich odporúčame ľuďom pracujúcim na počítači, ale aj pre všetkých, ktorých oči sú preťažené a unavené.

Bene Vis LK
Chrániť svoje oči môžete aj vďaka Bene Vis LK, a to najmä vďaka jeho výnimočnému zloženiu. Bene Vis LK totiž obsahujú alkoholový extrakt z čučoriedky, kustovnice čínskej, schisandry čínskej a z vňate yzop. Toto zloženie skvalitní nielen váš zrak, ale celý váš organizmus. Bene Vis LK odďaľujú starnutie oka, pomáhajú zlepšiť výživu šošovky, sklovca a očného nervu a prispievajú aj k ich ochrane pred škodlivým pôsobením voľných radikálov. Okrem toho priaznivo ovplyvňujú aj zrakovú ostrosť, pomáhajú zlepšiť celkovú schopnosť videnia a podporujú regeneráciu buniek sietnice a chránia ju pred degeneratívnymi zmenami.

Chráňte teda svoj najvzácnejší zmysel už teraz, najmä ak sú vaše oči namáhané prácou na počítači či pri dlhom šoférovaní. Na záver ešte jedno nemecké príslovie, ktoré mnohých zrejme pobaví: „Láska oslepuje, manželstvo navracia zrak.“
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, práve som obdržal perfektne zabalenú zásielku aj s darčekmi. Veľmi pekne ďakujem. Všetko dobré celému tímu, nech sa vám darí!“

Bernard