Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Team OCRA Slovakia odporúča na dlhú extrémnu záťaž Edgar Power

Team OCRA Slovakia odporúča na dlhú extrémnu záťaž Edgar Power

OCR (prekážkový beh) je kombináciou horského behu a silových disciplín ako šplh na lane, prevracanie preumatík, či nosenie ťažkého bremena. Preteky môžu trvať od 40 minút až po vyše 5 hodín a preto je pre nás dôležité mať zdroj energie, na ktorý sa môžeme spoľahnúť, že nezaťaží žalúdok (a neuvidíme preto jeho obsah počas pretekov :)) a zároveň bude dodávať energiu postupne počas celého trvania záťaže.
Skúšali sme rôzne prípravky, ale najviac sa nám osvedčil Edgar Power, unikátny drink, ktorý kombinuje správne ingrediencie v správnom množstve. Konkrétne, tu je 7 dôvodov, prečo sme si tak obľúbili Edgar Power:

  1. neobsahuje kofeín. všeobecne proti kofeínu nič nemáme, ale často sa pridáva do doplnkov, aby zamaskoval nedostatok iných funkčných látok, pretože kofeín cítiš hneď a máš potom pocit, ako super tá vec funguje.
  2. obsahuje MCT. tento unikátny tuk so stredne dlhým reťazcom zabezpečuje podporovanie tukového metabolizmu, čím telo neskôr prechádza do toho cukrového a dochádza mu energia neskôr.
  3. zmes rôznych sacharidov. edgar má unikátnu kombináciu sacharidov, ktoré sa uvoľňujú postupne, takže vydrží extrémne dlho.
  4. nezaťažuje žalúdok a trávenie. Máme otestované jednorázové dávky až do 100g, ktoré stále nezaťažili trávenie a boli počas dlhého výkonu (nad 2 hodiny súťažného výkonu) k dispozícií vtedy, keď bolo treba.
  5. neobsahuje fruktózu alebo HFCS. Cukor, ktorý chutí sladko, má nízky glykemický index, ale metabolizuje sa v pečeni a pre výkon svalov tak má neporovnateľne menší vplyv ako iné, funkčnejšie sacharidy, ktoré edgar obsahuje.
  6. zdravý pomer bielkovín. príliš veľa zaťažuje trávenie a pre extrémny výkon zbytočné, ak ale chýbajú úplne, tak telo pri dlhom výkone môže odbúravať aminokyseliny zo svalov, čo nie je výhodné, hlavne ak robíte komplexné športy ako OCR
  7. príjemná chuť. Edgar má jemnú osviežujúcu chuť, ktorá v tebe nezanechá nepríjemný pocit v ústach a keďže neobsahuje umelé sladidlá, tak ti ani nezníži citlivosť na sladké. Je to funkčný doplnok a nie dezert :)
Ak aj nerobíte OCR, Edgar vrele doporučujeme pre náročné výkony s trvaním nad 60 minút - či už je to hokejový zápas, futbal, cyklistika, horolezectvo alebo bojové športy - vždy platí, že dĺžka trvania záťaže a jej intenzita sú priamo úmerné dávke, ktorú si pred výkonom dáte - pre počiatočné experimentovanie odporúčame 50% svojej hmotnosti v gramoch edgaru na každú hodinu zvýšenej záťaže a podľa toho pridávať alebo uberať - čiže napríklad 80kg jedincovi by sme doporučili vyskúšať 40g Edgaru 45min pred ťažkým 60min výkonom a postupne si hľadať svoju optimálnu dávku na optimálny výkon.
Video
Za Team OCRA Slovakia, Mišo Duchoň.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Balik mi dnes dosiel. Dakujem za expresne dodanie a bezproblemovy obchod. Pekny den prajem.“

Veronika Polomska