Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Telo potrebuje vlákninu

Telo potrebuje vlákninu

Určite aj vy patríte k ľuďom, ktorým už párkrát v živote zlyhalo trávenie. Možno aj dnes máte ešte spomienky, že v období vianočných sviatkov, ktoré sme nedávno absolvovali, ste neraz mali pocit plného brucha a akéhosi zastaveného trávenia, s ktorým ste si nevedeli poradiť. Najlepším pomocníkom v takejto chvíli je vláknina, ktorá pomôže posunúť a rýchlejšie a správne stráviť prijatú potravu.

Vláknina

Táto zložka potravy, ktorá je definovaná ako nestráviteľná rastlinná zložka, je pre človeka nevyhnutná. Človek potrebuje vlákninu, aby jeho trávenie bolo v pohode a aby celý systém fungoval ako má. Vláknina je zložkou, ktorú rozdeľujeme na rozpustnú a nerozpustnú. Rozpustná vláknina sa správa v organizme ako zdroj energie, dokáže vstrebávať vodu a tým zväčšovať svoj objem, na druhej strane vláknina nerozpustná nie je zdrojom energie. Musíme však povedať, že jeden i druhý druh vlákniny je pre nás skvelým pomocníkom.

Zdroje vlákniny

Tak ako rozdeľujeme vlákninu na dva druhy, rovnako aj zdroje týchto druhov vlákniny sú rôzne. Medzi zdroje rozpustnej vlákniny patria strukoviny, napríklad hrach, šošovica a fazuľa, taktiež rôzne druhy obilnín, pšenica, jačmeň, ovos, rôzne druhy semienok, ovocie, najmä jablká a banány, zelenina, zemiaky a mnoho iných druhov potravín. Zdrojmi nerozpustnej vlákniny sú hlavne povrchové vrstvy, lepšie povedané šupky na rôznych druhoch potravín, povrchová vrstva orechov, semienok, ovocia a zeleniny a rovnako aj obilnín. Je jasné, že všetky zdroje vlákniny nám v hlave blikajú ako druhy potravín, ktoré sú zdravé. Preto je veľmi dôležité jesť zdravo a udržiavať si telo v harmónii.

Vláknina z výživových doplnkov

Vlákninu do tela môžeme dostať aj pomocou výživových doplnkov. Môžeme ju nájsť vo forme tabliet alebo rozpustného prášku. Naša stránka ponúka množstvo skvelých výrobkov, ktoré efektívne pomôžu pri nedostatku tejto látky a pri problémoch, ktoré z nedostatku vznikajú. Napríklad produkt Bificol, je skvelým zdrojom vlákniny. Je to produkt, ktorý je vyrobený vo forme rozpustnej vlákniny z prírodných ingrediencií. Tento výrobok obsahuje vlákninu, ktorá sa získava zo šupiek Psyllia – Skorocelu indického. Výťažok z tejto rastliny je schopný po kontakte s vodou zväčšiť svoj objem. Táto vláknina úžasne pôsobí na črevnú mikroflóru a posúva nestrávené zvyšky ďalej. Rovnako s týmto súvisí pravidelná stolica, ktorá sa vďaka periodickému príjmu vlákniny dostaví. Zaujímavým produktom je tiež vláknina, ktorá sa získava mletím schránok morských kôrovcov. Takýto druh vlákniny je schopný viazať na seba tuk. Tento druh produktu ponúka aj naša stránka pod názvom Chitosan. Tento výrobok pomáha pri udržiavaní telesnej hmotnosti a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Okrem tohto výživového doplnku je na trhu množstvo ďalších. Prevažná väčšina sa podáva pred jedlom.

Možno aj vaše mamy vám občas pri pocite plného brucha a zastaveného trávenia povedia, že si máte zobrať jabĺčko a dodať telu chýbajúcu vlákninu. Toto je úplne najzdravšia cesta k rozbehnutiu trávenia. Tak ako si môžeme pomôcť prostredníctvom jedla, napríklad ovocím, aj umelo dodávaná vláknina nám pomôže rovnako efektívne. Je jedno, či prijímate vlákninu prirodzene alebo umelo, každý deň alebo len v prípade tráviacich ťažkostí. Vláknina je pre nás prospešná a fungovanie nášho metabolizmu by malo byť v procese zodpovednej starostlivosti o naše telo na prvom mieste. Tak teda prijímajme vlákninu a tešme sa skvelému metabolizmu a tráveniu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den prajem. Dosiel mi dnes balik do Nemecka a musim povedat veľmi rýchle dodanie som veľmi rada:) a som rada ze máte caje s čistým zložením :) premna to znamená veľa kedze mam zdravotne problémy. Dakujem este raz a prajem pekný den :)“

Barbora Belzarova