Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tieto studené nápoje jednoznačne musíte vyskúšať

Tieto studené nápoje jednoznačne musíte vyskúšať

Sezónu bylinkových čajov a horúcej poobednej kávy s lahodným koláčikom sme si počas chladných zimných mesiacov užili naozaj do sýta. A zaslúžene, veď predsa tento rok bolo studených, daždivých a doma-strávených dní naozaj neúrekom. Schovať sa s obľúbenou knihou pod deku a po dúškoch si užívať atmosféru spoločne s horúcim nápojom je nenahraditeľné, avšak s júnom prichádza obdobie, na ktoré tak netrpezlivo už všetci čakáme- naše milované leto. A s letom prichádza chuť na studené osviežujúce nápoje, ktoré nám spríjemnia horúce letné momenty na slniečku. Už 20.júna opäť privítame letné ročné obdobie a čím to lepšie osláviť ako ovocným smoothiem alebo ľadovou kávou či ovocnou šťavou? Pripravte sa na leto v predstihu a obľúbte si nenáročnú prípravu studených nápojov, ktoré vám predstavíme v nasledujúcich riadkoch. Stačí pár základných ingrediencií a osvieženie do letných dní je hotové! Ktorý z nasledujúcich nápojov bude vašim novým obľúbencom?

1. Ľadová káva: klasika, na ktorú sa jednoducho nedá dopustiť. Však? Ľadová káva je úplne jedinečný zážitok z kofeínového nápoja, ktorý zaručene ocenia všetci kávičkári. Zaručený postup je naozaj jednoduchý: kávu zalejeme 2 dcl vody a necháme vychladnúť, pridáme kocky ľadu a zalejeme mliekom (pre maškrtníkov je skvelý tip i pridať zmrzlinu). Kávu dáme do chladničky na niekoľko desiatok minút. Alternatívou môže byť aj bezkofeínová verzia, keď klasické presso alebo instantnú kávu nahradíme čakankovým nápojom. Ako však ozvláštniť tento obľúbený studený nápoj? Vyskúšali ste už pridať mletú škoricu alebo osladiť ľadovú kávu čakankovým sirupom? A čo výber mlieka? Dajte šancu rastlinným alternatívam mliečnych nápojov, ich výrazne odlišná chuť sa do ľadovej kávy bude zaručene hodiť.

2. Chai latte: ešte ste tento názov doposiaľ nepočuli? Je čas zoznámiť sa! Chai latte vo svojej horúcej alebo studenej verzii prináša úplne nový zážitok z nápoja, ktorý jednoznačne musíte vyskúšať. Pôvodom indický nápoj Chai latte sa od kávových alternatív líši svojou mierne korenistou chuťou a unikátnou sladkou vôňou. Čajovú lyžičku zmesi zalejete horúcou vodou, necháte vychladnúť, pridáte ľad a obľúbený druh mlieka. Pol hodinka v chladničke a netradičný studený nápoj je pripravený na konzumáciu.

3. Proteínový milkshake: rýchlo zasýti, príjemne schladí a poteší chuťové bunky. Skvelá voľba na rýchly olovrant alebo po-tréningovú svačinku. Zvolíme si obľúbené mlieko (môžeme experimentovať i s rastlinnými verziami), pridáme doň 25 g proteínového prášku, polovicu banánu, mrazené ovocie a pár gramov chia semienok. Pol minúty v mixéri, následne pol hodinka v chladničke a výdatný milkshake máme hotový.

4. Ľadový čaj: recept azda zo všetkých spomínaných najmenej náročný na prípravu. Obľúbený čaj zalejeme vodou, necháme vychladnúť, pridáme pár kociek ľadu, prípadne trochu sódy a môžeme využiť lístky mäty i plátky nakrájaného citrónu. Nápoj necháme na istý čas vychladnúť v chladničke. Alternatívou ľadového čaju môže byť aj naša nápojová nealko novinka ChariTea BIO, ktorý v našom sortimente nájdete až v štyroch čajových prevedeniach.

5. Nealkoholická Piña colada: milovníci kokteilu z ananásu si prídu na svoje práve pri tomto tipe na ľadový nápoj. Bez osviežujúcich kokteilov sa leto skrátka nemôže zaobísť. Na prípravu nealko verzie Piña colady budeme potrebovať kúsky ananásu, ananásový džús, kokosové mlieko, trstinový cukor a kúsky ľadu. Malý tip na záver: vyskúšajte pridať trochu smotany na šľahanie alebo rastlinnú náhradu smotany.

6. Green smoothie: tip na nápoj, ktorý síce neosloví všetkých, avšak fanúšikovskú základňu si určite nájde. Ako základ môžete použiť špenát, uhorka a zeler, dokonalo sa hodí i kivi, avokádo a na záver limetka. Pre odvážnejších odporúčame i zázvor, spirulinu, zelený jačmeň alebo matcha prášok.

7. Osviežujúca ovocná limonáda, rakytníková šťava, nealkoholické Mojito: máte ďalšie obľúbené tipy? Dajte nám vedieť a my ich radi budeme zdieľať na sociálnej sieti s ostatnými.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková