Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tipy na správnu starostlivosť o vlasy v letných mesiacoch

Tipy na správnu starostlivosť o vlasy v letných mesiacoch

Teplé počasie a slnečné dni predstavujú len jedno - čas dovoleniek a výletov. Počas pobytu vonku dbáme na to, aby sme mali pokožku dôkladne chránenú opaľovacími prípravkami. Častokrát však zabúdame, že priame slnko dokáže poškodiť aj vlasy. Chlórová a morská voda, zvýšená vlhkosť, prípadne piesok a slnečné lúče sú hlavnými faktormi, ktoré vplývajú na ich kvalitu.
Pravidelná starostlivosť počas celého roka je samozrejmosť. Avšak práve počas letných mesiacov by sme mali dbať na zaobchádzanie s vlasmi o kúsok viac. Prinášame vám pár tipov, ako posilniť vlasovú starostlivosť, pre žiarivé a zdravé vlasy aj počas letných dní.

Vyživujte zvnútra

Kvalitu a vzhľad vašich vlasov môže z časti ovplyvniť vaša genetika. Niektoré z vás majú dokonalo rovné vlasy a ďalšie sa pýšia perfektnými kučerami. Kde však pri starostlivosti začať? Ženy častokrát podceňujú silu vitamínov. Zamerajte sa preto nie len na pestrú stravu, ale aj dopĺňanie látok a živín, vďaka ktorým budú vaše vlasy pevné a odolné. Svoju úlohu zohráva aj dostatočný pitný režim.

Posilnite vaše vlasy strihom

Zbavte sa rozštiepených končekov ešte pred začiatkom leta. Dodajte vašim vlasom svieži nádych vďaka letnému strihu. Ak sú vaše vlasy hustejšie, počas horúcich dní určite oceníte ich preriedenie. Pokiaľ túžite po väčšom objeme, neváhajte sa poradiť s kaderníčkou o postupnom zostrihu, ktorý osvieži váš vzhľad.

Vhodná vlasová ochrana pred slnkom

Slnečné lúče dokážu byť počas hlavnej letnej sezóny občas veľmi agresívne. Nestačí chrániť len pokožku. Vyhľadajte vlasovú kozmetiku s UV filtrom, ktorý poskytne vašim vlasom ochranu. Tie nebudú po lete vďaka zvýšenej starostlivosti vysušené a zničené.
Počas pobytu pri vode alebo v prírode nezabúdajte na krytie hlavy. Využívajte šatky, klobúky alebo šiltovky. Budú vás chrániť nie len pred úpalom, ale aj pred poškodením kvality vlasov.

Obmedzte tepelné upravovanie

Vyhýbajte sa počas letných dní žehleniu, kulmovaniu a fénovaniu horúcim vzduchom. Vysoké teploty nástrojov neprospievajú vlasom vo všeobecnosti. V lete preto môžu výrazne prispieť k ich poškodeniu. Leto je však plné rodinných osláv a svadieb, kedy každá žena chce vyzerať krásne. Ak sa preto rozhodnete pre úpravu vlasov žehličkou alebo kulmou, naneste na vlasy pred používaním prípravok na ochranu.

Neumývajte si vlasy každý deň

Napriek tomu, že v letných mesiacoch majú vlasy tendenciu sa častejšie mastniť, ich každodenné umývanie môže byť viac na škodu. Prílišné umývanie vlasov zbavuje pokožku prirodzených olejov, čo stimuluje k ďalšej zvýšenej produkcii mazu. Vlasy si umývajte menej a na záver si oplachujte vlasy studenou vodou. Chladnejšia voda uzavrie vlasové bunky a udržiava hydratačné zložky prípravku.

Hydratácia a regenerácia

Pokiaľ svoje vlasy nebudete dostatočne chrániť, slaná a chlórová voda môže vaše vlasy poškodiť do veľkej miery. Prehodnoťte svoju vlasovú rutinu počas leta a nebojte sa pridať do svojej starostlivosti prírodné prípravky na hydratáciu. Šampóny a kondicionéry na prírodnej báze nezaťažia vaše vlasy a budú ich vyživovať po celý čas.

Nebojte sa použiť aj masku z vlastných ingrediencií, ktorú môžete mať hotovú počas niekoľkých minút.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem, som spokojná s doručeným tovarom a s rýchlosťou vybavenia objednávky.“

Bertóková Beáta