Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Trápi vás nespavosť?

Trápi vás nespavosť?

Spánok je stav, kedy sa všetky naše funkcie spomalia. Je rovnako dôležitý ako jedlo, ktoré denne prijmeme alebo vzduch, ktorý dýchame. Každý z nás má s ním niekedy menší alebo väčší problém. Existujú desiatky dôvodov prečo nemôžeme spať. Na vine môže byť stres, zmena prostredia, sťahovanie, úzkosť, depresie, fyzická bolesť, hormonálne zmeny, rôzne závislosti, nočná práca a podobne.
Ak sa ale problémy so spánkom stanú dennou rutinou a zasahujú do každodenných povinností, môžu mať negatívny vplyv na energiu, emocionálnu rovnováhu a celkové zdravie.

Aké sú najčastejšie príznaky nespavosti?
  • Dlhodobé ťažkosti so zaspávaním.
  • Prerušovaný spánok.
  • Po prebudení sa necítite oddýchnutí, ale naopak unavení.
  • Prebudíte sa príliš skoro.

Dobrou správou je, že väčšina prípadov nespavosti sa môže výrazne zlepšiť zmenou životného štýlu. Stačí len niekoľko zmien a kvalita vášho spánku môže byť na oveľa lepšej úrovni.

Prečítajte si zopár našich tipov ako poraziť nespavosť!
  • Na to, aby sa váš spánok vrátil do pôvodného režimu, mali by ste chodiť spať v približne rovnakom čase a tak isto aj vstávať v rovnakom čase.
  • Vo večerných hodinách obmedzte konzumáciu alkoholu a kávy.
  • Pravidelná strava = pravidelný spánok.
  • V druhej polovici dňa si doprajte banán – je dobrým zdrojom tryptofánu, aminokyseliny, ktorá priaznivo ovplyvňuje spánok.
  • Uistite sa, že prijímate dostatok vápnika, horčíka, železa, kyseliny listovej a vitamínu C.
  • Pite dostatok vody.
  • Konzumujte viac celozrnných produktov, ktoré sú zdrojom komplexných sacharidov, podporujúcich tvorbu serotonínu. Serotonín pomáha spomaliť činnosť nervov, upokojiť a navodiť pocit relaxácie.

Dodržujem všetky uvedené rady, no aj tak mám problémy so spánkom.

Ďalšou možnosťou je doplnok stravy, ktorý sa nazýva melatonín - hormón, ktorý si naše telo produkuje samo. Používa sa aj označenie ,,Dracula hormónov“ – keďže prichádza iba v tme.
Je umiestnený v žľaze o veľkosti hrášku, ktorá sa nachádza tesne nad strednou časťou mozgu. Počas dňa je neaktívna. Keď zapadne slnko a nastane tma, začne aktívne vytvárať melatonín, ktorý sa uvoľňuje do krvi a my sa začneme cítiť ospalí. Jeho aktivita je počas noci vysoká a v skorých ranných hodinách začína klesať. Jednoducho povedané prispieva ku skráteniu doby zaspávania.

V našom e-shope vám okrem melatonínu ponúkame viacero prírodných prípravkov určených na komplexnú starostlivosť o spánok. Ide zväčša o bylinky, ktorý nespôsobujú závislosť, pomáhajú odstrániť napätie, navodiť pocit relaxácie a urýchliť tak spánkový proces.

Z našej bohatej ponuky Vám odporúčame produkty ako je Forsen, medovkový sirup, chmeľový sirup, Relaxinis, Tryptofan B, tinktúra z Valeriány, rôzne bylinné zmesi – Dobrý spánok, Melatonin, Pamajorán obyčajný, Ukľudňujúci čaj a podobne.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Tovar dosiel, sme s nim velmi spokojny. Budeme vasimi stalymi zakaznikmi.“

Svorcikova