Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Účinky ovsených vločiek

Účinky ovsených vločiek

Ovsené vločky sú obľúbeným pokrmom mnohých ľudí, ktorí dbajú o svoje telo a snažia sa mať vyvážený jedálniček. Či už s vodou, mliekom, jogurtom a pridaným ovocím alebo medom, vždy chutia vynikajúco a znamenajú pre náš organizmus zdroj veľkého množstva prospešných látok. Okrem toho nám prospievajú obsahom vlákniny a čistia nás zvnútra. Ovsené vločky je potrebné zaradiť do jedálnička, pretože sú skutočne zdrojom zdravia. Zistime, čo obsahujú a ako si ich môžeme pripraviť v rôznych podobách.

Zloženie vločiek

Ovsené vločky sa vyrábajú z rastliny, ktorú nazývame Ovos siaty – Avena sativa. Ovos pochádza z východnej Európy. Pestovanie je zastúpené skoro na celom svete. Najviac sa mu však darí v chladnejších a daždivejších oblastiach z čoho vyplýva, že dôležitejší je preňho prísun vody než teplé počasie. Ovsené vločky ako som už spomínala sú zdrojom veľkého množstva prospešných látok. Obsahujú vlákninu, vďaka ktorej nás zasýtia na dlhší čas, ďalej bielkoviny, zdravé tuky, z vitamínov je to vitamín B alebo K, ďalej obsahujú fosfor, železo, horčík, draslík, mangán, lecitín, omega 3 esenciálne kyseliny. Všetky tieto látky sú z pohľadu toho, čo naše telo potrebuje, úžasné.

Účinky ovsených vločiek

Okrem už spomínaných blahodarných účinkov na naše trávenie, ovsené vločky sú pomocníkmi aj v mnohých iných oblastiach:

  • Znižujú hladinu cholesterolu v krvi
  • Bojujú so zápchou
  • Sú prospešné pre zdravú a krásnu pleť
  • Znižujú krvný tlak
  • Priaznivo ovplyvňujú vplyvy menštruácie na ženský organizmus
  • Sú prevenciou proti rakovine
  • Majú antioxidačné účinky
  • Posilňujú imunitný systém
  • Blahodarne pôsobia na nervovú sústavu
  • Bojujú s depresiami a stresom
  • Ovplyvňujú zrážanlivosť krvi
  • Pozitívne ovplyvňujú cukrovku
Aj tieto dôvody vás môžu ovplyvniť v rozhodovaní, že tieto zázračné potraviny je potrebné zaradiť do svojho jedálnička pravidelne.

Náhrada za sladkosti

Keďže si ovsené vločky pripravujeme prevažne sladené, hoci už som sa stretla aj s ovsenou kašou s tuniakom a zeleninou, najviac obľúbené sú v sladkom prevedení. Môžeme ich len spariť vodou alebo aj variť, aby nám vznikla chutná kaša. Je dokázané, že raňajkovanie ovsených vločiek nás ovplyvní v dopoludňajšom maškrtení a my tak prijmeme len zdravú sladkosť, ktorá nás zasýti na niekoľko hodín.
V ponuke spoločnosti BioCare si v katogórii ovsených vločiek príde každý na svoje. Ponúkame napríklad bio cereálie, presnejšie bio musli, cereálne tyčinky, bezlepkové zmesi na pečenie, bio ovsené vločky alebo ovsené tyčinky. Máte si z čoho vybrať a zlepšiť tak svoju životosprávu a individuálny pocit zdravia.
Ovsené vločky sú jedným z pokrmov, ktoré by sme na svojom jedálničku mali mať zaradený čo najčastejšie. Vyskúšajte rôzne kombinácie ovocia spolu s jogurtom alebo mliekom a uvidíte, že tieto zdravé produkty z ovsa vám len pomôžu. Či už zdravotný problém máte alebo len potrebujete prevenciu v zdravotnej oblasti. Tak hor sa na prípravu vločiek a dobrú chuť.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielku som prevzala, prišla v poriadku a s dodaným tovarom a službami som veľmi spokojná. Ďakujem.“

Jana Vidholdová