Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Účinky škorice

Účinky škorice

História škorice

Škorica je silná a veľmi chutná korenina, ktorá bola cenená za svoje liečebné vlastnosti už tisíce rokov a používa sa na celom svete. V mnohých kultúrach sa používa denne kvôli jej rozšíreným zdravotným výhodám, nehovoriac o výrazne sladkej chuti a jednoduchosti použitia v receptoch. Škorica je korenie oranžovej farby, ktoré je vyrobené z vnútornej kôry stromov zvanej Cinnamomum.

Účinky škorice

Škorica je nabitá antioxidantami a chránia telo pred oxidačným poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a spomaľuje proces starnutia. Má výborné protizápalové účinky. Pomáha telu bojovať proti infekciám a naprávať poškodenie tkaniva. Môže pomôcť znížiť riziko srdcových ochorení, rakoviny a úbytku funkcie mozgu. Pretože škorica znižuje opuch a zápal, môže byť prospešná pri liečbe bolesti, pomáha pri prežívaní bolesti svalov, bolesti z PMS, závažnosti alergických reakcií a ďalších príznakov bolesti súvisiacich s vekom. Okrem toho škorica znižuje niektoré z negatívnych účinkov jedla s vysokým obsahom tukov. To môže pomôcť pri celkovom pláne na zníženie hmotnosti.

Jeho účinok na hladiny glukózy v krvi môže tiež pomôcť telu nakoniec schudnúť. Môže byť prospešné pridať škoricu do našej zdravej výživy a do cvičebného plánu, ktorý nám pomôže dosiahnuť vytúžený cieľ na zníženie telesnej hmotnosti. Rôzne druhy zdravotných problémov môžu byť zlepšené pri konzumácií škorice. Ako napríklad HIV, roztrúsená skleróza a chronické rany. Ďalším prínosom škorice pre zdravie je zníženie niektorých z najbežnejších rizikových faktorov srdcových ochorení, vrátane vysokej hladiny cholesterolu , vysokých hladín triglyceridov a vysokého krvného tlaku. Škorica je užitočným krvným koagulantom a zabraňuje krvácaniu tým, že pomáha telu tvoriť krvné zrazeniny. Tiež zvyšuje krvný obeh a zlepšuje schopnosť telesných tkanív.

Je známe, že škorica má antidiabetický účinok. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi a tiež môže zvýšiť citlivosť na hormón inzulín, čo je životne dôležitý hormón potrebný na udržanie vyrovnanosti hladín cukru v krvi. Ľudia s diabetom 2. typu môžu mať výrazné pozitívne účinky na markery krvného cukru doplnením extraktu zo škorice. Pomáha chrániť mozog pred rozvojom neurologických porúch, ako sú parkinsonova a alzheimerova choroba. Vzhľadom na svoje antioxidačné schopnosti môže škorica chrániť pred poškodením DNA, mutáciou buniek a rakovinovým nádorovým rastom. Extrakty nachádzajúce sa v škorici sú ochranné proti baktériám žijúcim v orálnej mikroflóre, ktoré by mohli spôsobiť zlý dych, zubný kaz , dutiny alebo infekcie v ústach. Chráni pokožku pred podráždeniami, vyrážkami, alergickými reakciami a infekciami. Škorica sa ukázala ako užitočná pri boji proti bežným alergickým príznakom, pretože znižuje zápal a bojuje s histamínovými reakciami v tele. Jedným z menej známych prínosov škorice je, že môže byť použitá na zachovanie a konzervovanie jedla.

Výborná do pečenia

Škorica má výbornú chuť a vôňu, ktorá symbolizuje vianočné pečenie. Keďže je vianočný čas, každá jedna gazdinka túto výbornú koreninu v kuchyni použije a ochutí tak všetky sladké dobroty.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„So službami biocare som veľmi spokojná.“

Janka Adamcová