Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Zásielku som prevzala, prišla v poriadku a s dodaným tovarom a službami som veľmi spokojná. Ďakujem.“
Jana Vidholdová
Škorica je silná a veľmi chutná korenina, ktorá bola cenená za svoje liečebné vlastnosti už tisíce rokov a používa sa na celom svete. V mnohých kultúrach sa používa denne kvôli jej rozšíreným zdravotným výhodám, nehovoriac o výrazne sladkej chuti a jednoduchosti použitia v receptoch. Škorica je korenie oranžovej farby, ktoré je vyrobené z vnútornej kôry stromov zvanej Cinnamomum.
Škorica je nabitá antioxidantami a chránia telo pred oxidačným poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a spomaľuje proces starnutia. Má výborné protizápalové účinky. Pomáha telu bojovať proti infekciám a naprávať poškodenie tkaniva. Môže pomôcť znížiť riziko srdcových ochorení, rakoviny a úbytku funkcie mozgu. Pretože škorica znižuje opuch a zápal, môže byť prospešná pri liečbe bolesti, pomáha pri prežívaní bolesti svalov, bolesti z PMS, závažnosti alergických reakcií a ďalších príznakov bolesti súvisiacich s vekom. Okrem toho škorica znižuje niektoré z negatívnych účinkov jedla s vysokým obsahom tukov. To môže pomôcť pri celkovom pláne na zníženie hmotnosti.
Jeho účinok na hladiny glukózy v krvi môže tiež pomôcť telu nakoniec schudnúť. Môže byť prospešné pridať škoricu do našej zdravej výživy a do cvičebného plánu, ktorý nám pomôže dosiahnuť vytúžený cieľ na zníženie telesnej hmotnosti. Rôzne druhy zdravotných problémov môžu byť zlepšené pri konzumácií škorice. Ako napríklad HIV, roztrúsená skleróza a chronické rany. Ďalším prínosom škorice pre zdravie je zníženie niektorých z najbežnejších rizikových faktorov srdcových ochorení, vrátane vysokej hladiny cholesterolu , vysokých hladín triglyceridov a vysokého krvného tlaku. Škorica je užitočným krvným koagulantom a zabraňuje krvácaniu tým, že pomáha telu tvoriť krvné zrazeniny. Tiež zvyšuje krvný obeh a zlepšuje schopnosť telesných tkanív.
Je známe, že škorica má antidiabetický účinok. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi a tiež môže zvýšiť citlivosť na hormón inzulín, čo je životne dôležitý hormón potrebný na udržanie vyrovnanosti hladín cukru v krvi. Ľudia s diabetom 2. typu môžu mať výrazné pozitívne účinky na markery krvného cukru doplnením extraktu zo škorice. Pomáha chrániť mozog pred rozvojom neurologických porúch, ako sú parkinsonova a alzheimerova choroba. Vzhľadom na svoje antioxidačné schopnosti môže škorica chrániť pred poškodením DNA, mutáciou buniek a rakovinovým nádorovým rastom. Extrakty nachádzajúce sa v škorici sú ochranné proti baktériám žijúcim v orálnej mikroflóre, ktoré by mohli spôsobiť zlý dych, zubný kaz , dutiny alebo infekcie v ústach. Chráni pokožku pred podráždeniami, vyrážkami, alergickými reakciami a infekciami. Škorica sa ukázala ako užitočná pri boji proti bežným alergickým príznakom, pretože znižuje zápal a bojuje s histamínovými reakciami v tele. Jedným z menej známych prínosov škorice je, že môže byť použitá na zachovanie a konzervovanie jedla.
Škorica má výbornú chuť a vôňu, ktorá symbolizuje vianočné pečenie. Keďže je vianočný čas, každá jedna gazdinka túto výbornú koreninu v kuchyni použije a ochutí tak všetky sladké dobroty.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Zásielku som prevzala, prišla v poriadku a s dodaným tovarom a službami som veľmi spokojná. Ďakujem.“
Jana Vidholdová
