Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Účinky zeleného jačmeňa

Účinky zeleného jačmeňa

Počuli ste už niekedy o zelenom jačmeni? Ja som nad týmto pojmom rozmýšľala, pretože jediná vec, ktorú som vedela bol fakt, že lieči. Naozaj je to prospešný mladý jačmeň, ktorý niektorým ľuďom veľmi pomohol a jeho liečivé účinky si nevedia vynachváliť. Prijímanie zeleného jačmeňa by malo byť akousi prevenciou a formou zdravého života a jedálnička. Poďme sa spolu pozrieť na jeho silu, na spôsob, akým ho treba užívať a na úžasné zloženie tejto rastlinky.

História a charakteristika jačmeňa

Jačmeň patrí medzi najstaršie kultúrne pestované rastliny na svete vôbec. Jeho latinský názov je Hordeum, najznámejšie sú Hordeum vulgare - Jačmeň siaty, Hordeum jubatum - Jačmeň hrivnatý a podobne. Jačmeň sa z hľadiska využitia pestuje na výrobu krúpov, z dôvodu zdroja na pečenie chleba ale tiež na výrobu piva a iných druhov alkoholických nápojov. Štáty Európskej únie vyprodukovali v roku 2009 61,3 mil. ton jačmeňa, Rusko 17,9 mil. ton a napríklad Turecko 6,5 mil. ton jačmeňa. Jačmeň pestovali už Egypťania a to 5000 rokov pred naším letopočtom. Už vtedy vedeli, že aj prijímanie ešte nedozretých zelených rastliniek je pre telo blahodárne a má výborné vnútročistiace účinky.

Zloženie

Zelený jačmeň obsahuje obrovské množstvo pre telo prospešných látok. Z vitamínov sú to napríklad vitamín A, B1, B2, C, E, K, z kyselín napríklad kyselinu listovú, veľké množstvo aminokyselín a minerálne látky ako fosfor, draslík, horčík, železo, mangán, vápnik a mnoho iných látok. Je to teda zhluk všetkého, čo naše telo k správnemu fungovaniu potrebuje a čo nám pomôže k vyliečeniu rôznych ťažkostí.

Účinky na organizmus

Zelený, teda mladý jačmeň je prezentovaný ako rastlina, ktorú keď budete prijímať, donúti vaše telo, aby sa liečilo samo. Pozrime sa v čom nám pomáha. Zaujímavým zistením pre mňa bolo, že táto rastlina pomáha spomaľovať starnutie buniek, pretože obrovské množstvo SOD - enzým superoxid dismutáza. Ďalej pomáha v boji s kožnými ťažkosťami, ktoré sa začnú vyskytovať práve z dôvodu vnútorného narušenia organizmu. Zelený jačmeň tiež bojuje s chudokrvnosťou a znižuje aj riziko vzniku srdcovo-cievnych chorôb, takže má skvelé účinky na cievy, ktoré prečisťuje. Podporuje aj tráviace ústrojenstvo, zbaví vás zápchy alebo naopak hnačiek a podobných problémov súvisiacich s trávením človeka ako je aj nadúvanie a plynatosť. Dokáže byť skvelý aj v prevencii pred cukrovkou, tvorbou rakovinových buniek, znižuje hladinu cholesterolu v tele a bojuje s nadváhou.

   
V súvislosti s tým, že aj jačmeň pomáha v chudnutí a v poslednom čase bolo na našej stránke uverejnených veľa druhov potravín, ktoré vám pri chudnutí pomôžu, urobte si zoznam týchto potravín a nahrádzajte nimi nezdravé jedlá a spolu s jačmeňom a pohybom určite zvíťazíte nad svojimi kilogramami. Ako som už spomínala táto rastlina nie je určená len pre ľudí, ktorí majú zdravotný problém, ale je zaručenou prevenciou pre všetkých ľudí.

Správne užívanie

Zelený jačmeň sa predáva ako prášok, ktorý je určený na rozmiešanie v teplej alebo studenej vode alebo v ochutenom nápoji. Je mnoho ľudí, ktorým tento nápoj nechutí a pripadá im to ako keby pili odšťavenú trávu. Niekto si na to zvykne skôr, niekto neskôr, ale možnosť namiešať si prášok v osladenom nápoji je skvelým pomocníkom. Zelený jačmeň by sa mal začať piť postupne. Na začiatku užívania je najlepšie zaliať jednu lyžičku prášku 2 dcl vody a piť to 20 minút pred jedlom na raňajky. Po niekoľkých dňoch si môžete dať nápoj už aj večer.
Je skvelé, aké účinky má v podstate nedozretá rastlina, ktorú v prípade, že je dozretá používame úplne inak. Vyskúšajte tento zázrak a na svojom tele pozorujte zmeny.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„presne tak som si to predstavovala, ste suverejne najlepší, dakujem vám. “

maria lacikova