Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Účinky zeleného jačmeňa

Účinky zeleného jačmeňa

Dnešná uponáhľaná a stresujúca doba môže mať na naše zdravie negatívny dopad. Zlé stravovacie návyky, únava, či bolesť rôznych častí tela postihuje čoraz mladšie generácie. Dôvodom je najmä nedostatok výživných látok, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Ak máte pocit, že je vaše telo unavené a potrebuje oddych a nový štart, odpoveďou pre vás môže byť práve zelený (mladý) jačmeň.

Zelený jačmeň je typ zelenej rastliny, ktorej mladý výhonok resp. šťava, ktorú obsahuje, dokáže telu dodať všetky potrebné látky. Často býva označovaný ako potravina budúcnosti a v kombinácií s chlorella pyrenoidosa je účinným pomocníkom pri chudnutí či detoxikácií organizmu.

Aby bol zelený jačmeň pre naše telo naozaj prospešný, je dôležité aby bol vypestovaný v dobrých podmienkach a v zdravej pôde s dostatkom živín. Šťava, ktorú mladé výhonky obsahujú je bohatá na minerály (vápnik, horčík, železo, zinok, draslík), vitamíny B1, B2, B6, C, E, K, beta karotén či kyseliny folovú a panthoténovú. Okrem toho obsahuje množstvo aminokyselín, minerálov a enzýmov. Keď mladý jačmeň dosiahne výšku 25-35 cm, obsahuje najviac esenciálnych látok pre náš organizmus. Živiny sa v tomto prípade nachádzajú priamo v rastline a teda sa viažu na organické zlúčeniny. Vďaka tomu sú lepšie využiteľné ako syntetické vitamíny či anorganicky viazané minerálne látky, ktoré sa nachádzajú v rôznych výživových doplnkoch.

Zelený jačmeň pomáha pri týchto ťažkostiach:

  • Nadváha, obezita - vysoký podiel bielkovín a vlákniny uľahčuje chudnutie,
  • Pri rôznych chorobách - podporuje imunitný systém,
  • Spomaľuje starnutie buniek,
  • Chudokrvnosť - obsahuje organicky viazané železo, ktoré sa po konzumácií rýchlo vstrebe,
  • Ťažkosti s trávením, s hnačkou či plynatosťou,
  • Detoxikácia organizmu - čistí pečeň a pôsobí antibakteriálne,
  • Krvotvorba - vďaka zelenému farbivu chlorofyl,
  • Zápaly, infekcie - vďaka vysokému obsahu antioxidantov,
  • Rakovina - chráni bunečné membrány a tým bráni vzniku rakovinových buniek,
  • Ochorenie srdca a ciev - vďaka draslíku, ktorý obsahuje.

Ako správne užívať zelený jačmeň?

Zelený jačmeň dostať v troch formách: ako pastilky, tabletky alebo prášok. Z prášku je možné vyrobiť prírodný kokteil plný živín. Ideálne je vypiť ho nalačno hneď ráno, naštartuje vás rovnako dobre ako šálka kávy. Treba si však privyknúť na jeho trávnatú chuť. Pre ľudí, ktorí si na chuť zeleného jačmeňa nedokážu zvyknúť sú ideálnu voľbou tabletky alebo pastilky.

Čo sa týka dávkovania, treba sa len riadiť zdravým rozumom a zlatým pravidlom: „všetko s mierou“. Hoci pri užívaní zeleného jačmeňa nehrozí predávkovanie, jeho nadmerné užitie môže spôsobiť tráviace ťažkosti. U začiatočníkov sa môžu prejaviť mierne ťažkosti, ktoré však súvisia so zmenou stravovania a detoxikáciou, na ktorú si telo musí privyknúť. Zelený jačmeň sa odporúča užívať aspoň 2-3 mesiace. Keďže neobsahuje lepok, je vhodný aj pre celiatikov a diabetikov.

Ak rozmýšľate nad detoxikáciou vášho organizmu alebo prechodom na zelenú stravu, zelený jačmeň pre vás môže byť ideálnou pomôckou. Vyskúšajte preto jeden z produktov, obsahujúcich zelený jačmeň a presvedčte sa o jeho blahodárnych účinkoch na ľudský organizmus.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky. Želám Vám všetko dobré a veľa spokojných zákazníkov. “

Kulichová