Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Veľká sila malých peľových zŕn

Veľká sila malých peľových zŕn

Peľová sezóna je aktuálne v plnom prúde. Aj vás trápia nepríjemné alergické reakcie? Možno by ste neverili ale aj tu platí staré známe ,,klin sa klinom vybíja“. Včelí peľ by sa v prvom rade nemal zamieňať s peľom, ktorý je rozfúkavaný vetrom a je častou príčinou alergií. Včelí peľ je ťažší, lepkavejší a zhromažďujú ho včely, ktoré ho zároveň miešajú spolu s vlastnými tráviacimi enzýmami. Tento produkt len zriedka spôsobí príznaky alergie.

1 čajová lyžička tzv. peľových granúl obsahuje až 2,5 miliardy malinkých peľových zrniečok. Včele trvá neuveriteľný 1 mesiac 8 hodinovej dennej práce, aby takéto množstvo zhromaždila.

V čom spočíva jeho sila?

Pri orálnom užití sa rýchlo a ľahko vstrebáva - prechádza priamo zo žalúdka do krvného obehu. Pomáha omladiť telo, stimulovať orgány a žľazy, zvýšiť vitalitu, má prirodzene antibiotické vlastnosti a dokonca pozitívne vplýva aj na dlhovekosť.
Kedysi peľ jedli iba malé včely, ktorým pomáhal rásť. Dnes jeho schopnosť výrazne zvýšiť hladinu energie, je mimoriadne obľúbená aj u mnohých prvotriednych športovcov a záujemcov o udržanie a zvyšovanie kvality výkonu a dobrého zdravia.
V porovnaní s akoukoľvek inou potravinou, obsahuje vyššie % všetkých potrebných živín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie človeka. Niet divu, že sa používal ako zdroj energie už od staroveku.

Čo všetko tieto maličké zrnká obsahujú?

  • 25% až 40% tvoria rastlinné proteíny, nevyhnutné na rast a regeneráciu svalových vlákien.
  • Obsahuje rôzne druhy mastných kyselín (70% omega-3, 3-4% omega 6 a 16-17% tvoria mononenasýtené a nasýtené tuky).
  • 10-15% tvoria prírodné cukry, vrátane fruktózy a glukózy. Ide v podstate o rovnako jednoduché cukry, ktoré sa nachádzajú aj v mede.
  • Zdroj všetkých vitamínov, vrátane biotínu, kyseliny listovej, cholínu, vitamínu B12 (ako jediný rastlinný zdroj), vitamínu C, vitamínu D (ide o vzácnosť čo sa týka potravín rastlinného pôvodu!), E a K.
  • Cca 15% tvorí lecitín, ktorý priaznivo ovplyvňuje vysokú hladinu cholesterolu a je vynikajúcou ,,potravou pre náš mozog“.
  • Zdroj rutínu - kľúčový antioxidant, ktorý pomáha posilniť steny cievneho systému.
  • Poskytuje antioxidanty, ktoré pomáhajú zahubiť voľné radikály zo žiarenia, chemických škodlivín a ďalších intenzívnych fyzických alebo emocionálnych stresových faktorov, ktoré oslabujú náš imunitný systém.
  • Obsahuje viac ako 5000 drobných enzýmov a koenzýmov. Peľ patrí jednoznačne k najbohatším zdrojom enzýmov na Zemi!

Ako včelí peľ užívať?

Malo by byť samozrejmé, že každý by mal začať s veľmi nízkym dávkovaním, ktoré určí či je jeho konzumácia pre nás vhodná a bezpečná (to platí rovnako pri všetkých živých superfoods). Obzvlášť opatrní by mali byť tí, ktorí sú alergickí na bodnutie hmyzom alebo peľ z kvetín. Mali by začať ochutnávať len po jednej peľovej granule. Ak bude všetko v poriadku a vy nepocítite žiadne negatívne vedľajšie účinky, pomaly sa prepracujte až na 1 čajovú lyžičku denne a užívajte si všetky výhody, ktoré tieto mikro zrnká ponúkajú.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“

G.Erhardtová