Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vhodné alternatívy kávy

Vhodné alternatívy kávy

Káva je dá sa povedať legálnou drogou, ktorá ovplyvňuje rovnako telo ako aj myseľ. Každý z nás, ktorí ju pijeme pravidelne vieme, že nielen kofeín je príčinou našej závislosti. Horúci hrnček tohto aromatického nápoj, je súčasťou našich denných rituálov. Bez rannej šálky kávy sme unavení a nemáme dostatok energie na vykonávanie denných povinností. Kofeín je tak pre nás vynikajúci nástroj, ako prebudiť mozog.

Je vám to všetko povedomé?

Ak sa ale z rôznych dôvodov musíme alebo chceme vzdať tohto lahodného a povzbudzujúceho nápoja, pravdepodobne nás čaká celý rad abstinenčných príznakov. Patrí medzi ne únava, nízka hladina energie, podráždenosť, poruchy koncentrácie, napätie, stuhnutosť svalov, bolesti hlavy a mnoho iných.
Aby sme sa im vyhli, je vhodné nájsť si nejakú chutnú a výživnú náhradu.

Z našej ponuky sme vybrali 3 najvhodnejšie alternatívy


Organický zelený čaj Matcha

Zelený čaj obsahuje určitú dávku kofeínu, ktorá môže byť skutočne nápomocná pri nahradzovaní kávy. Na rozdiel od nej sa kofeín z matchy uvoľňuje pomaly, a tým pomáha predĺžiť pocit sústredenia. Táto vysoko kvalitná odroda zeleného čaju sa môže pochváliť ohromným množstvom zdravotných výhod. Je nabitá poriadnou dávkou antioxidantov ako sú flavanoidy, katechíny a polyfenoly, ktoré nás pomáhajú chrániť pred škodlivými účinkami voľných radikálov.

Náš TIP!

Skombinujte čaj Matcha, mandľové mlieko, stéviu a pripravte si tak vynikajúce latte.

Ajurvédska káva

Ajurvéda je veda o života, ktorá využíva rôzne druhy bylín, na dosiahnutie prirodzeného stavu harmónie medzi telom a dušou. Odporúčame Vám predovšetkým kávu Ashwagandha, ktorá sa niekedy nazýva aj indickým ženšenom. Pomáha vyrovnávať fyziologické procesy tela, vrátane funkcie nadobličiek, čo následne vedie k zvýšeniu duševnej a fyzickej pohody.
Základom týchto instantných kávovinových zmesí, je čakanka lekárska. Ide o vynikajúci zdroj inulínu – vlákniny, ktorá má pozitívny vplyv na tráviaci systém. Dobrým zdrojom energie je aj káva Brahmi, ktorú si môžete vychutnať až v dvoch skvelých príchutiach - oriešok alebo mocca. Jej chuť tak dokonalo nahradí vaše obľúbené cappucino, no bez obsahu kofeínu.

Čaj Rooibos

Vhodná voľba pre tých, ktorí si chcú vychutnať nápoj bez kofeínu. Jeho zemitú a ľahko sladkastú chuť si rýchlo zamilujete. Vynikajúco sa kombinuje s mliekom a dopriať si ho môžete rovnako studený ako aj horúci. Vyskúšajte sami prečo Juhoafričania dávajú prednosť tomuto druhu, pred akýmikoľvek inými čajmi.
Je bohatý na mnoho minerálnych látok, vrátane železa, vápnika, draslíka, medi, mangánu, zinku a horčíka. Pomáha zmierniť nervové napätie, tráviace ťažkosti, bolesti hlavy, podporuje imunitný systém a pomáha bojovať proti nespavosti.
Rooibos môžete nájsť dokonca v kaviarňach po celom svete, zväčša pod názvami ako ,,červené espressso“, ,, červené latte“ alebo ,,červené cappucino“.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne dnes ráno mi došiel balíček veľká spokojnost, pekný deň vám prajem a všetko dobre kuchtova Alena ešte raz velke DAKUJEM“

Alenka