Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vianoce a prejedanie sa

Vianoce a prejedanie sa Vianoce sú symbolom pokoja, rodiny, pôstu, ale pre mnohých hlavne dni, keď sa v jedle nemusia obmedzovať. Naozaj nemusia? Vianoce predsa nie sú dôvod na prejedanie sa.

Plné obchody
Pár dní pred Vianocami sú obchody na prasknutie. Každý chce mať nakúpené, navarené a nachystané, ale časy, keď boli obchody zatvorené niekoľko dní cez sviatky sú už dávno preč. Hypermarkety sú otvorené počas sviatkov takmer každý deň. Tak prečo ľudia nakladajú košíky ako keby bolo všetko zadarmo?

S mierou!
Prečo sa Vianoce stávajú aj symbolom prejedania sa, žalúdočnej nevoľnosti a následne aj priberania? Ľudia sú zvyknutí priberať na váhe počas Vianoc.
„Všetkého s mierou“, platí aj na Vianoce. Treba jesť pravidelne a čo je dôležité jedzte pomaly, aby potravu stihol žalúdok spracovať. Tak isto pamätajte na návšteve u príbuzných, ak nie steh hladní, tak sa neprepchávajte. Ak sa Vaša teta,babka alebo svokra urážajú, že ich pochutiniek a prehýbajúcich sa stolov ste sa ani nedotkli, ponúknite sa, ale pamätajte že s mierou.

Zdravotné problémy
Vedeli ste že prejedanie sa môže spôsobiť stratu imunity? Je to totiž pre organizmus veľká záťaž. Prejedanie sa nezodpovedá potrebám organizmu. Nevedomky cez Vianoce dostaneme do nášho tela veľa škodlivín. Snažte sa telo neupchať, ak to preženiete s jedlom a pitím, dajte si na druhý deň pauzu. Prospeje Vám aj prechádzka na čerstvom vzduchu a jedlo Vám lepšie strávi.

Štedrovečerná večera
Na Slovensku tvorí Štedrovečernú večeru tradične kapustnica, vyprážaná ryba, zemiakový šalát, veľa sladkostí a hlavne vysedávanie pred televízorom. Aj napriek tradíciám môžete zvoliť zdravšiu alternatívu štedrovečernej večere. Vyprážanú rybu vymeňte za rybu na prírodno, správne ju okoreňte a pochutíte si viac. Nikde nie je napísané že zemiakový šalát musí byť s majonézou; zvoľte zdravší a to pórkový zemiakový šalát. Sladkosti obmedzte na minimum. Ak sa dá, tak sa vyhnite pôstu počas Štedrého dňa, naraňajkujte sa, na obed si dajte kludne šalát. Najhoršie čo môžete urobiť je celý deň hladovať a večer sa nekontrolovateľne prejesť - nechcete predsa aby Váš žalúdok dostal šok.

Po celý rok zdravo
Ak sa po celý rok zdravo stravujete a máte dostatok pohybu, tak Vám nejaké Vianoce na váhe nepridajú. Ak sa nehýbete a Vianoce máte po celý rok, tak by ste sa mali nad sebou zamyslieť. Telo máme iba jedno, zaslúži si len to najlepšie.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne dnes ráno mi došiel balíček veľká spokojnost, pekný deň vám prajem a všetko dobre kuchtova Alena ešte raz velke DAKUJEM“

Alenka