Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vianočné figy

Vianočné figy

Figy sú neodmysliteľnou súčasťou vianočného stola. Či už v podobe čerstvej, sušenej alebo ako súčasť skvelých dezertov a koláčikov, ktoré všade navôkol rozvoniavajú. Figy môžeme podávať napríklad v kombinácii s medom alebo jogurtom. Figy pochádzajú z Orientu a raritou je na strome fakt, že plody sú súčasne aj kvetom stromu. V závislosti od klímy je strom schopný rodiť raz až dva razy za vegetačné obdobie. Figy môžeme využívať ako skvelú náhradu za nezdravé sladkosti. Neobsahujú žiaden tuk a ich chuť je úžasná. V dužine majú drobné zrniečka, ktoré pukajú pod zubami najmä ak ich konzumujeme v sušenej forme. Dužina čerstvých fíg má medovú chuť a veľmi mäkkú dužinu, čo spôsobuje, že pri konzumácii sa vám rozplýva na jazyku. Figy sú schopné zahnať nám hlad, pomôcť pri chudnutí alebo vitalizovať naše mozgové bunky. O figách sa hovorí ako o jednom z najstarších liečivých druhov ovocia v Oriente. Poďme spolu preskúmať na čo všetko ešte pozitívne pôsobia, a aké látky sú v týchto plodoch obsiahnuté.

Odkiaľ pochádzajú?

Figovník je strom, na ktorom rastú tieto chutné plody. Tento strom pochádza z Orientu. V súčasnosti sa však figy pestujú aj na iných miestach. Nájdeme ich napríklad v Španielsku, Grécku, Portugalsku, Turecku, na Cypre, vo Francúzsku alebo Taliansku. Preto si môžeme dopriať figy po celý rok v tej najlepšej kvalite. Zaujímavosťou je, že figová šťava obsahuje kaučuk, ktorý sa vylieva z poškodených plodov a má vlastnosť silno sa lepiť.

Účinky

Figy okrem pomoci pri chudnutí a vitalizácii mozgových buniek, pomáhajú aj v iných oblastiach:

  • Regulujú trávenie
  • Odstraňujú zápchu
  • Bojujú proti únave
  • Zvyšujú výkonnosť
  • Pomáhajú sústrediť sa
  • Odstraňujú nervozitu
  • Zlepšujú náladu
  • Bojujú s menštruačnými ťažkosťami

Zloženie fíg

Figy sú známe tým, že obsahujú enzýmy, ktoré podporujú trávenie, taktiež majú v sebe obsiahnuté antibakteriálne zložky, vlákninu, 11 druhov vitamínov, 14 druhov minerálov a 14 druhov aminokyselín. Cukrové zložky, ktoré sa vo figách nachádzajú v podobe glukózy a fruktózy stimulujú nervy a mozog. Figy sú schopné rýchlo dvíhať hladinu cukru v krvi, a rovnako sú schopné odstraňovať nervozitu. Takže v prípade veľkej chuti na sladké je figa vynikajúcim riešením. Figy by sme mali nakupovať najmä od overených dodávateľov, pretože mnohokrát môžu byť chemicky ošetrované. Na výber máme rôzne druhy. Či už zelené, červenohnedé, fialové, čerstvé alebo sušené, je na nás, čo si zvolíme.

Naša stránka vám ponúka napríklad Figy Baby plod BIO alebo Figy sušené BIO. Je dôležité vyberať si kvalitu, pretože tieto plody okrem spomínaného chemického ošetrovania môžu podliehať aj nebezpečnej plesni. V tejto plesti sa nachádza látka, ktorá nám po náhodnom skonzumovaní škodí.

Figy sú skutočne skvelým ovocím. Cez vianočné sviatky si ich môžeme dopriať dostatok a doplniť si tak chýbajúce vitamíny a minerály a nahradiť tak zdravou pochúťkou všetky tie nezdravé koláčiky a iné dobroty. Myslime na svoj organizmus a doprajme mu niečo sladké aj v zdravej forme. Figami nepokazíte ani sviatočný, ani žiadny ďalší dezert, ktorý z nich pripravíte v ktoromkoľvek období celého roka.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den prajem. Dosiel mi dnes balik do Nemecka a musim povedat veľmi rýchle dodanie som veľmi rada:) a som rada ze máte caje s čistým zložením :) premna to znamená veľa kedze mam zdravotne problémy. Dakujem este raz a prajem pekný den :)“

Barbora Belzarova