Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vianočné kalórie

Vianočné kalórie

Priberanie počas vianočných dní je štrašiak, ktorý nám častokrát bráni užiť si sviatky naplno so všetkým dobrým a chutným, čo k nim patrí. Doslovné prejedanie od rána do večera nie je tou pravou a predovšetkým zdravou voľbou, avšak nie je nič zlé na tom, keď si zvolíte zlatú strednú cestu a Vianoce sa naučíte zvládnuť bez zbytočného stresu z nabratých kíl navyše.

Raňajky môžu ušetriť extra miesto pre koláčiky

Dopriať si počas Vianoc obľúbené pochúťky veru nemusí automaticky znamenať, že počas sviatočných dní zjete úplne všetko, čo Vaše oči uvidia len preto, že sú Vianoce a dovolili ste to sám sebe. Striedme raňajky môžu byť jedným z efektívnych spôsobov, ktorým si ušetríte kalórie na obľúbený obed alebo milované vianočné koláče. Majte však na pamäti, že raňajky sú základom dňa a ich úplne vynechávanie nemusí mať na naše telo priaznivý dopad. Skvelým tipom je dať si ľahšie raňajky, v ktorých budú mať zastúpenie predovšetkým bielkoviny a sacharidy s pridaním potrebnej vlákniny, napríklad grécky jogurt s ovsenými vločkami a kúskami obľúbeného ovocia. Vynechaním raňajok svoje telo vyhladujete a bude oveľa náchylnejšie k následnému prejedaniu, avšak ľahšie raňajky organizmus zasýtia a zároveň ušetria kalórie pre obľúbený dezert alebo hlavné jedlo na obed. Či už zvolíte menej-kalorickejšiu alternatívu raňajok alebo sa rozhodnete inak, nehladujte a nevynechávajte raňajky na úkor koláčikov, premýšľajte o zjedených kalóriách rozumne a rozložte si, aké veľké a nutrične hodnotné jedlá plánujete v daný deň zjesť.

Prejedli ste sa? Hlavne žiadna panika!

Každému z nás sa už počas Vianoc stalo, že sa prejedol až do prasknutia. Nebudeme si klamať a úprimne sa pozrime na to, že je dosť pravdepodobné, že sa to môže stať i tento rok. Ak sa celý rok usilujete o vyvážený jedálniček, zdravšie sa stravujete a milujete pohyb, nezačnite panikáriť, ak sa počas vianočných sviatkov necháte uniesť obľúbeným jedlom a zjete viac, ako by ste si počas bežných dní dovolili. Prejedať sa od rána do večera a jesť všetko len z princípu, že sú Vianoce a môžeme si to dovoliť, nie je ten správny prístup, avšak dopriať si obľúbenú pochúťku a mať výčitky, tiež nie je to pravé. Je na každom z nás, aby si uvedomil, že vianočné sviatky sú tu len raz v roku a keď skončia, opäť sa vrátime k nášmu stravovaciemu režimu, ktorý ak je vyvážene nastavený, dostane Vaše telo späť tam, kde bolo pred Vianocami. Jedlo a kalórie nie sú Váš pán, nemusíte sa cítiť previnilo, ak si dovolíte zjesť viac ako obvykle. Vianoce sú sviatky pokoja, lásky a oddychu - žiaden stres a panika nie sú u Vás doma vítaní!

Prechádzka nikdy nie je zlý nápad

Príroda vie byť nádhernou a očarujúcou i počas zimných dní! Presvedčte o tom seba, svojich blízkych alebo svojho psíka a vyberte sa počas vianočných sviatkov na prechádzky do okolitej prírody. Nie je písaným pravidlom, aby ste hneď po Vianociach nastúpili do kolotoču cvičenia vo fitness centre a snaženia sa schudnúť to, čo si myslíte, že ste počas sviatkov pribrali, avšak príjemné zimné prechádzky budú pre Vaše telo, ale i dušu len a len pozitívom. Chudnutie a priberanie stojí na základnej rovnici energetického príjmu a výdaju. Ak počas Vianoc naše telo príjme viac energie, ako jej vydá, je pravdepodobné, že i priberie. Prechádzka je skvelým spôsobom ako zakomponovať do vianočných sviatkov i trochu pohybu naviac. Myslite však nato, že Vianoce majú byť o oddychu a ak na pár dní spomalíte, nič sa nedeje, dôležité je, aby ste boli spokojnými, oddýchli si a nabrali silu na nové výzvy, ktoré nám prinesie Nový Rok 2020.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za zásielku. Všetko prišlo ako vždy vporiadku. “

Bartková