Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Víno a jeho účinky

Víno a jeho účinky

Víno je už od dávna veľmi obľúbeným nápojom rôznych národov a kultúr. Najčastejšie sa však spomína v súvislosti s obyvateľmi Francúzska, pretože práve z tejto krajiny pochádzajú tie najväčšie skvosty a víno je vo Francúzsku súčasťou kultúry. Môžeme mať z neho bolehlav, ale pri rozumnej konzumácii je pre nás len a len pozitívne. Aj u nás sa víno vyrába a ľudia ho s obľubou pijú na rôznych akciách, pri udalostiach spojených s konzumáciou rôznych jedál alebo posedeniach alebo k nedeľňajšiemu obedu. Víno je neodolateľným doplnkom konzumácie napríklad rôznych druhov syra alebo mäsa a každý človek dáva prednosť inému druhu. Niet lepšieho nápoja k jedlu, než je víno. Veľmi dobre vieme, že na trhu môžeme nájsť biele víno, červené alebo ružové víno. Taktiež rozoznávame sladké, polosladké alebo suché vína. Záleží len na vašich chuťových pohárikoch, čo preferujete. Vedeli ste však o účinkoch vína na organizmus? Ak ste zvedaví, čítajte článok ďalej.

Biele víno

Všade sa hovorí o perfektných účinkoch červeného vína na organizmus. Je však pravdou, že v mnohých oblastiach môže svojimi účinkami červené víno predbehnúť biele. Je dokázané, že v prípade, že s mierou konzumujeme biele víno, znižuje nám to v tele hladinu cholesterínu LDL. Je to zlý cholesterín a v prípade bieleho vína, ak hladina tohto zlého LDL cholesterínu klesá, naopak hladina dobrého stúpa. Toto je prevratný objav, ktorý dokazuje účinky tohto nápoja. Biele víno taktiež pôsobí na organizmus antioxidačne a hlavne pozitívne ovplyvňuje zrážanlivosť krvi, čo znamená, že je prevenciou v boji so srdcovo-cievnymi ochoreniami, ktoré sú v súčasnosti veľmi rozšírené.

Červené víno

Červené víno je aj u nás najobľúbenejším zo všetkých druhov vín. Určite každý z vás už počul o pozitívnom vplyve na tvorbu krvných doštičiek. Červené víno svojim zložením obsahuje komplex látok, ktoré na naše telo pôsobia veľmi pozitívne. Víno musíme samozrejme prijímať striedmo a musíme ho vnímať len ako určitý spôsob prevencie. Spomeniem niekoľko účinkov, ktorými vás tento mok prekvapí:

  • Znižuje riziko tvorby nádorových chorôb
  • Znižuje krvný tlak
  • Pozitívne ovplyvňuje zrážanlivosť krvi
  • Podporuje boj s nadbytočnými kilogramami
  • Očisťuje telo od jedov
  • Vraj je elixírom na dlhovekosť
  • Odbúrava stres
Toto je prehľad najzaujímavejších účinkov, akými vás môže príjemne prekvapiť rozumné a striedme popíjanie tohto nápoja. Okrem toho, zistila som, že ženy by mali vždy uprednostniť radšej víno ako pivo, pretože účinky vína na ženský organizmus sú naozaj skvelé. A okrem toho, mnoho žien má problém so svojou postavou a tento mok je akýmsi bojovníkom s tukovými zásobami.

Ružové víno

Tento druh vína sa vyrába zo šťavy odrôd červených, avšak táto šťava sa po vylisovaní nenecháva ležať na šupkách. Preto je farba tohto vína jemná. Účinky v prípade ružového vína sú podobné ako v prípade vína červeného, uvedené vyššie.
Konzumácia tohto druhu alkoholického nápoja je otázkou vkusu každého človeka. Musíme však dbať na nakupovanie kvalitných vín, z pohľadu ekonomiky, hlavne slovenských výrobkov. Konzumácia musí byť však striedma. Pričasté konzumovanie vína nám môže byť viac na škodu ako na úžitok. Ak to budete s pitím vína preháňať, jeho pozitíva sa zmenia na stránky negatívne a môže vám to viac uškodiť. Skúste ochutnávať rôzne odrody a rôzne druhy a uvidíte, aké lahodné a zdravé víno je.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem sa Vam podakovat za rychle a seriozne jednanie. Balicek prisiel dnes rano. Som velmi spokojna.“

Nora Takacova