Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vitamíny a probiotiká pre deti

Vitamíny a probiotiká pre deti

Ak povieme, že každý rodič chce pre svoj dieťa len to najlepšie, nenájde sa snáď nikto, kto by s nami nesúhlasil. Všetci chceme mať šťastné, zdravé a spokojné detičky. Aj napriek našej snahe sa však niekedy vyskytne problém vo forme kašľa, soplíka, hnačky alebo horúčky. Čo však robiť, aby sa vám choroby zďaleka vyhýbali? Je potrebné siahnuť po vitamínoch, a ak áno, akých? Nájdite odpoveď na otázku, čo moje deti a výživové doplnky v tomto článku.

Základom k zdravému telu, ako u detí aj u dospelých, je dostatočný prísun vitamínov zo zdravej stravy a pravidelný pohyb. Ak však vaše ratolesti milujú ovocie aj zeleninu, no napriek tomu sa u vás choroba objavuje viac ako pravidelne, zrejme bude problém niekde inde. Najčastejšie ide o poruchu imunity. Práve k správnemu fungovaniu imunity dieťaťa je úplne normálne a bežné, ak prekoná chorobu v priemere 4-krát za rok. Ak je to už častejšie, zrejme je v pravidelnom styku s nedoliečenými alebo chorými deťmi v škole či škôlke. Ďalšou príčinou môže by už spomínaná narušená imunita.

Na trhu existuje množstvo vitamínov pre zlepšenie nie len imunity dieťaťa, ale aj na jeho správny rast a vývoj. Dostať môžete sirupy, pastilky, cukríky či žuvačky. Sú prispôsobené práve detským potrebám, a preto majú často sladkú chuť a výraznú vôňu. Ako však vybrať pre svoje dieťa tie správne vitamíny? V mnohých prípadoch je vhodné poradiť sa o užívaní vitamínov s lekárom, hlavne do 3 rokov dieťaťa. Nikdy ich však netreba považovať za úplnú náhradu vitamínov, ktoré má telo dostať, ale iba ako výživový doplnok k bežne prijímaným živinám. Významnými vitamínmi, ktoré by sme deťom mali podávať sú vitamín C a B. Tie sú vhodné aj pre deti od 6 mesiacov. Vhodné sú vitamíny s postupným uvoľňovaním a ich dávkovanie by nemalo byť každodenné. Deti by ch mali konzumovať v priebehu jedla, nikdy nie nalačno. Okrem prevencie je vhodné dopĺňať vitamíny aj po prekonaní choroby.

Ak hľadáte vhodnú alternatívu pre svoje dieťa a neviete sa zorientovať v ponuke, siahnuť môžete napríklad po Detskom multivitamíne od 1 roka. Obsahuje potrebné vitamíny a minerály ako železo, vápnik, vitamíny A, C, D a E a množstvo ďalších zložiek. Je to kombinácia, ktorá podporuje celkový vývoj dieťaťa a zároveň posilňuje imunitu. Je bez umelých sladidiel a obsahuje výťažky zo skutočného ovocia. Ak svojim deťom chcete zabezpečiť skutočnú vitamínovú bombu je tu Vitaplex. Výživový doplnok vyrobený z koncentrátov ovocia a zeleniny tak, aby boli zachované všetky výživové látky. Je teda zaujímavou voľbou, ak vaše deti úplne odmietajú spomínané ovocie.

Siahnuť môžete aj po probiotikách, ktoré nie len posilnia imunitu, ale zabezpečia aj správne trávenie. U starších detí pomáhajú probiotiká odstrániť akútnu hnačku, ktorej dôsledkom je oslabený organizmus, strata minerálov, vitamínov a stopových prvkov. Užívanie probiotík je vhodné najmä počas a po liečbe antibiotikami alebo ako prevencia pred alergiami a potravinovou neznášanlivosťou. Prijímať ich môžu z prirodzenej stravy vo forme kyslomliečnych výrobkov alebo kyslej kapusty. Rovnako ako u vitamínov ich však svojim deťom môžete podávať aj vo forme výživového doplnku. Podávať ich môžeme už aj novorodencom vo forme sirupov, kvapiek alebo tabliet.

Dostať tak môžete napríklad Detské probiotiká od 1 roka vo forme žuvacích tabliet. Sú kombináciou probiotických bakteriálnych kmeňov určených na podporu tráviaceho systému a zdravého imunitného systému. Harmonizujú črevnú mikroflóru, čo je dôležité pre správne vstrebávane živín. Či už si vyberiete vitamíny alebo probiotiká, základom zdravia nie len detí, ale aj dospelých je spomínaná vyvážená strava. Ak k nej pridáte aj výživový doplnok, posilníte svoje zdravie, imunitu a správnu funkciu organizmu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za expresné vybavenie mojej objednávky. Prajem veľa spokojných klientov :-)“

Lištiaková