Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vlasy v lete

Vlasy v lete

Vlasy sú našou korunou krásy a je potrebné starať sa o nich po celý rok. V lete je však starostlivosť o vlasy dôležitejšia, pretože slnečné lúče v kombinácii so slanou vodou na dovolenke, vysušujú vlasy natoľko, že potrebujú špeciálnu starostlivosť a dostatok výživných látok a hydratačných olejov, ktoré vlasy vyživia a zacelia. Pre krásne vlasy je potrebná pestrá strava, ktorá v sebe zahŕňa rôznorodé látky, ktoré sú pre našu korunu krásy nevyhnutné. Pozrime sa spolu, ako sa zničeným vlasom vyhneme, a ktoré potraviny podporujú krásu našich vlasov.

Strava a vlasy

Množstvo žien v honbe za dokonalým telom zabúda, že základom zdravých vlasov je pestrá strava. V tomto prípade je potrebné konzumovať dostatok omega3 mastných kyselín, ktoré vo všeobecnosti zlepšujú kvalitu vlasovej pokožky. Tieto mastné kyseliny nájdeme najmä v rybách. Okrem toho je dobré konzumovať veľa listovej zeleniny, strukovín alebo mrkvy, pretože práve v týchto plodinách sú obsiahnuté látky, ktoré naše vlasy potrebujú. Ak máte vlasy lámavé alebo vám výrazne vypadávajú, môže byť za tým práve nedostatok bielkovín, biotínu alebo zinku. Takže oddnes si zaobstarajte buď výživové doplnky s obsahom týchto látok alebo spestrite svoj jedálniček tak, aby mali vaše vlasy dostatok spomínaných látok.

Starostlivosť

S vlasmi toho denne dokážeme narobiť naozaj veľa. Množstvo úkonov sa dá robiť aj inak a šetrnejšie k našim vlasom. Napríklad také umývanie vlasov by sa nemalo robiť pomocou horúcej vody. Nahraďte ju vlažnou vodou, ktorá vlasy tak silno nevysušuje a tiež neodstraňuje z pokožky hlavy toľko kožného mazu ako je to v prípade umývania pomocou horúcej vody. Ak po umývaní používate pravidelne fén, kulmu, či žehličku, mali by ste pravidelnosť používania týchto pomôcok zvážiť. Je to hrozba pre vaše vlasy. Vysoká teplota vlasy vysušuje a poškodzuje. Preto je lepšie nechať vlasy voľne vyschnúť a žehličku používať len občas. Hrebene sú tiež samostatná kapitola. Je dobré vlasy si česať opatrne a v prípade, že zbožňujete prečesávanie vlasov niekoľkokrát do dňa, mali by ste tento úkon zvážiť, pretože preháňaním vám môže vypadávať a vytrhávať sa množstvo vlasov. Výber hrebeňa je tiež dôležitý. Preferujte radšej mäkké kefy s guľôčkami na koncoch. Denne by nám malo vypadnúť 50 až 100 vlasov. Ak máte pocit, že je to vyššie číslo, môže to súvisieť s vašou imunitou, nedostatkom niektorých látok alebo s problémami so štítnou žľazou. V takom prípade je dobré vyhľadať odborníka.

Vlasy a slnko

Vlasy by sme si pred slnkom mali chrániť. Slnko vlasy vysušuje. Obzvlášť to platí pre vlasy farbené. Najhoršia kombinácia je však námaha slnkom a do toho námaha slanou vodou z mora. Na dovolenke by ste preto mali starostlivosť o vlasy skutočne posunúť na iný level.

Vlasy potrebujú oddych

Nie vždy je potrebné aplikovať si na vlasy všetko, čo nájdeme v drogérii. Naše vlasy si od týchto prostriedkov mnohokrát potrebujú oddýchnuť. Ak viete, že pred sebou máte voľný víkend, ktorý strávite sama doma, prežite ho s mastnou hlavou. To vašim vlasom len prospeje, uvidíte.

V prípade, že vás tieto riadky zaujali a chcete pre svoje vlasy niečo urobiť, môžete si na záchranu vybrať z výrobkov, ktoré vám ponúka naša stránka. V našej ponuke nájdete rôzne výživové doplnky, buď na posilnenie imunity alebo celkovo pre krásne vlasy. Okrem toho na našej stránke nájdete množstvo vlasových produktov ako bylinné zmesi na vlasy, výživné šampóny, aloe vera sprej na vlasy, obnovujúci šampón, kondicionér, vlasové oleje a množstvo iných produktov.

Naše vlasy sú každý deň jednou z prvých vecí, ktoré si na nás druhí všimnú. Mali by sme sa preto o nich zodpovedne starať. A to nielen prostredníctvom kvalitnej kozmetiky, rovnako tak za pomoci vitamínov a minerálov obsiahnutých v strave a doplnkoch výživy. Naše vnútro sa vždy odrazí na vonkajšom vzhľade. A preto si dajme záležať na tom, ako sa cítime, a ako vyzeráme.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Prave dnes som si balicek vybrala v Zasilkovne. Prekvapila ma rychlost. Este raz dakujem a prajem vsetko dobre. “

Zita Pleva