Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vplyv stravy na PMS

Vplyv stravy na PMS

Čo je to PMS a ako môžeme ovplyvniť jeho negatívne vplyvy na ženský organizmus? Dokážeme zdravou stravou upokojiť ženské telo a pomôcť týmto spôsobom k jednoduchšiemu priebehu samotného menštruačného cyklu? Toto je téma, ktorá sa stala v posledných rokoch predmetom skúmania a neustále sa objavujú nové poznatky v tejto oblasti.

Definícia PMS

PMS, teda „predmenštruačný syndróm“ je v skutočnosti zhluk ťažkostí, ktoré trápia ženské telo a myseľ v období pred menštruáciou. Predmenštruačné ťažkosti boli reálne popísané už v minulosti. Tieto nepríjemné stavy prichádzajú približne sedem až desať dní pred menštruáciou. Končia v dobe začiatku menštruácie. Vedci zistili, že za tieto vplyvy sú zodpovedné hormonálne zmeny a zadržiavanie vody v tele ženy.

Ako sa počas útoku PMS správame?

Je dokázané, že väčšina žien na svete trpí týmto „predmenštruačným syndrómom“. Je veľa príznakov, ktorými môžeme identifikovať tento problém. Z fyzických prejavov je to napríklad vyčerpanosť, bolesti hlavy, napätie v prsníkoch, väčšia alebo naopak minimálna chuť do jedla, nafúknutie, opuchy a mnoho ďalších. Z psychických príznakov sú to depresívne nálady, podráždenosť, žena sa v tomto období môže uzatvárať pred svetom, môže byť citlivejšia a smutná alebo zúrivá a nahnevaná. Je známe, že mnoho žien je v tomto období tak rozladených, že myslia aj na smrť. Toto všetko sú veľmi nepríjemné dopady na ženský organizmus a robia život ženy v tomto období omnoho ťažšie zvládnuteľným.

Treba s týmto symptómom bojovať a zlepšiť tak kvalitu života ženy

Bojovať proti PMS syndrómu je nevyhnutné. Vedci prišli na to, že tento problém sa dá odstrániť alebo zmierniť hormonálnou liečbou. Zistili, že niektoré druhy antikoncepcie blahodarne vplývajú na tieto stavy a zmenšujú ich intenzitu. Ja som sa však dopátrala aj k informáciám o tom, že ženský organizmus potrebuje pre boj s týmto nepríjemným javom hlavne prijímať zdravú stravu, ktorá pomáha ničiť ťažkosti spojené s PMS a dokonca bojuje aj s bolesťami, ktoré niektoré ženy pociťujú počas menštruácie.

Aké druhy potravín jesť a aké obmedziť

Všetci dobre vieme, aké škodlivé druhy potravín je dnešný človek schopný prijať. Sladké nápoje a cukrovinky, množstvo nezdravo pripravovaných pokrmov a stravovanie vo fast foodoch ľuďom na kvalite života nepridáva, naopak, táto strava každého človeka vo forme nejakej choroby, alebo v prípade žien, v podobe PMS dobehne. Jednoznačne najlepším riešením je okamžite začať jest viac ovocia a zeleniny, v tomto prípade hlavne zelenej listovej zeleniny, prijímať komplexné uhľohydráty, jesť veľa strukovín a obilniny. Je potrebné obmedziť hlavne príjem rafinovaných cukrov, jesť menej červeného mäsa a uprednostniť radšej napríklad kuracie mäso. Je dôležité znížiť príjem alkoholu a taktiež obmedziť alebo úplne prestať s fajčením a nadmernou konzumáciou kávy. A pre milovníčky čokolády mám tiež zlú správu, pretože ani čokoláda nám nepomáha byť v predmenštruačnej dobe v pohode. Takže je vhodné jesť čokoládu len výnimočne a nahradiť ju ovocím, ktoré obsahuje zdravšie cukry.

Myslím, že každý je strojcom svojho šťastia a každá žena, ktorá si uvedomuje ,aké je dôležité mať pohodu svojho tela pod kontrolou si z týchto informácií do svojho života veľa zoberie.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem veľmi pekne za tovar, neprešlo ani 24 hodín a mala som ho doma. S takouto rýchlosťou vybavenia objednávky som sa ešte nestretla.“

Gabriela Baková