Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vyhlasujeme EKOzber - spätný zber krabíc

Vyhlasujeme EKOzber - spätný zber krabíc

Nie je žiadnym prekvapivým faktom, že práve papierenský a celulózový priemysel predstavujú 5. najväčšieho spotrebiteľa energie na svete. V súčasnosti sa približne 50% priemyselnej ťažby na svete využíva na výrobu papiera. A čo je ešte viac alarmujúce, sú čísla, ktoré ukazujú, že výroba jednej tony papiera vyžaduje spotrebu 2 až 3 ton dreva.

Papierový a kartónový odpad tvorí viac ako 40% z celkových odpadových prúdov. Smutným faktom zostáva i to, že globálne použitie papiera sa priebehu posledných 40 rokov zvýšilo až o neuveriteľných 400%. Recykláciou jednej krabice z lepenkového materiálu dôjde k úspore 25% energií potrebných na produkciu novej krabice.

Nárast objednávok eshopov = nárast spotreby kartónových balení

Svet elektronických obchodov zažil počas situácie spôsobenej pandémiou COVID-19 skutočný rozkvet. Niekoľko mesačné zatvorenie brán nákupných centier a obchodov s výnimkou potravín, či drogérií, ako i bezpečnostné opatrenia, na základe ktorých sa ľudia húfne nezdržovali v priestoroch obchodov, spôsobili podstatný nárast nákupov uskutočnených prostredníctvom e-shopov. V priebehu roku 2020 v Európskej únií používalo Internet 89% ľudí vo veku od 16 do 74, pričom až 72% z nich využívalo Internet na nákup alebo objednávku tovarov a služieb. V rámci prieskumu Štatistického úradu EÚ došlo k záveru, že takmer 70% používateľov Internetu na Slovensku nakupovalo počas roku 2020 online.

Priaznivý ekonomický dopad na zisky elektronických obchodov však priamoúmerne predstavoval i dopad na množstvo spotrebovaných balení na objednávané produkty. Práve v tejto problematike dochádza k otvoreniu otázky - ako možno v súčasnej dobe narastajúcich nákupov online zamedziť nárastu spotreby kartónov? Táto dilema začala byť výzvou i pre nás v BioCare, a preto vznikol výnimočný nápad pre pomoc zníženia dopadu balení zásielok do kartónových krabíc. Prečo neustále používať nové a nové kartónové krabice, keď možno znovu využiť použité? Presne tu sa začala náša nová myšlienka zvaná EKOzber, ktorej kapitoly môžete začať tvoriť spoločne s nami a s EkoManom aj Vy!

Opätovné využívanie už použitých materiálov či výrobkov je proces, ktorý podstatným spôsobom dokáže prispieť k zdraviu nášho životného prostredia. A práve s cieľom pomôcť našej planéte sme sa rozhodli spustiť spätný zber krabíc. Buďme tou zmenou, ktorú chceme vidieť vo svete okolo nás a spoločne prispejme k EKOzberu.

Zapojiť sa je skutočne veľmi jednoduché

  • pred zapojením sa do spätného zberu krabíc si dôkladne prezrite náš video návod, ktorý Vám podrobne vysvetlí všetko potrebné pre vrátenie krabíc,
  • na našom webe zadajte svoju emailovú adresu, na ktorú Vám bude zaslaný ID kód potrebný pre vrátanie krabíc v pobočke Zásielkovne,
  • kartónové krabice, ktoré chcete vrátiť musia byť v počte minimálne 10 kusov,
  • krabice nie sú poškodené roztrhaním ani znečistením. Sú kompletné a dajú sa opätovne využívať na prepravu tovaru,
  • na kartónových krabiciach môžu byť staré štítky, lepiaca páska i grafická potlač,
  • pri vrátení krabíc je potrebné ich kompaktne zabaliť podľa návodu z videa do jednej väčšej krabice alebo ich uložiť na seba,
  • maximálna hmotnosť kartónov by nemala presahovať hmotnosť 10kg,
  • kartónové krabice pripravené na vrátenie je potrebné odovzdať v akejkoľvek pobočke Zásielkovne na Slovensku,
  • pri procese vrátenia krabíc v Zásielkovni je potrebné nadiktovať ID kód, ktorý Vám bol zaslaný na emailovú adresu,
  • spätný zber krabíc je BEZPLATNÝ,
  • v emailovej schránke na Vás bude čakať menšia pozornosť od nášho e-shopu.

EKOzber - Daj a ber

Niekedy stačí skutočne málo, aby sme mohli urobiť veľa pre naše životné prostredie. V prírode vždy platí dokonalá rovnováha. Čím viac jej dáme, tým viac nám následne toho odovzdá naspäť.
Ďakujeme za podporu...

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky. Želám Vám všetko dobré a veľa spokojných zákazníkov. “

Kulichová