Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vyskúšať rastlinné zdroje bielkovín sa oplatí

Vyskúšať rastlinné zdroje bielkovín sa oplatí

Vedeli ste, že produkcia mäsa a produktov so živočíšnymi zdrojmi bielkovín vytvorí desaťkrát viac skleníkových plynov ako v prípade rastlinných zdrojov bielkovín? Ak patríte medzi tých, ktorí radi objavujú nové alternatívy jedál a experimentujú vylepšovaním svojich tradičných receptov, tak sa stane naša novinka Nemaso z Nórska Vašim novým obľúbencom. Zoznámte sa s Nemaso, ktoré predstavuje alternatívu klasických živočíšnych bielkovín a prikláňa sa ku myšlienke o ekologickosti. Skúste dať šancu i nemäsovým výrobkom, nakoľko si každého získajú nie len svojou chuťou, ale i ekologickou agendou, ktorú sa snažia budovať a šíriť. Možno si hovoríte, že skleníkové plyny sú bezvýznamné a táto téma je zbytočná, avšak zlá správa je, že práve skleníkové plyny sú primárnym dôvodom globálneho otepľovania.

Nie všetko rastlinné je len sója

Rastlinné zdroje sú v očiach mnohých kvôli nevedomosti považované za zlé, nedostatočne nutrične vyvážené a nestráviteľné. Dobrá správa však je, že opak týchto názorov je pravdou. Z akých zdrojov pochádza produkt Nemaso? Pod pojmom „rastlinné“ sa každému hneď na jazyk ponúka slovo „sója“. Táto ekologická náhrada mäsa je tvorená 100%-tným prírodným obsahom pozostávajúcim zo strukovín- hrachu a bôbu záhradného. Strukoviny sa pýšia skvelými výživovými hodnotami, dobrou stráviteľnosťou a vplyvom na kvalitu pôdy, nakoľko ju obohacujú o obsah dusíka a znižujú tým potrebu využívania umelých hnojív.

Prispejme k vytvoreniu udržateľného životného štýlu

Mnohý pred problematikou vplyvu potravinárskeho priemyslu na naše životné prostredie zatvárajú oči, nakoľko ich utešuje pomyslenie, že zmeny sú ešte stovky rokov pred nami, ale nie je tomu ani náhodou tak. Klimatické dopady potravinárskej výroby sú bližšie, než sa nazdáme my, ale i naše budúce generácie. Hovorí sa, že by sme mali byť zmenou, ktorú chceme vidieť vo svete. Musíme začať od seba. Očakávať od populácie úplne obmedzenie konzumácie mäsa a mliečnych výrobkov je nezmyselné, avšak malé zmeny v prístupe každého jedného konzumenta dokážu našej planéte pomôcť. Úplne vylúčiť mäso zo svojho pravidelného jedálnička dokáže len malé percento ľudí, preto je považované za pozitívny krok i len jeho občasné obmedzenie. Čiastočné obmedzenie konzumácie mäsa rastlinnými zdrojmi bielkovín napomáha riešiť primárne problémy, ktoré z globálneho hľadiska neustále narastajú a to: obmedzenie prírodných zdrojov, dopady na ľudské zdravie, radikálne zmeny podnebia, životné podmienky zvierat chovaných pre produkciu mäsa. Nemaso ponúka skvelú príležitosť, ako si obohatiť tradičný jedálniček o niečo nové a zároveň nahradiť konzumáciu mäsa, ktorého produkcia čoraz rapídnejšie obmedzuje naše životné prostredie a začína naň mať negatívne dopady.

Dajte šancu nášmu rastlinnému produktu

Prečo práve Nemaso? Je vhodné do každého receptu, kde bolo pôvodnou ingredienciou bežne používané sekané alebo mleté mäso. Veľmi rýchlo si ho obľúbite vďaka jeho jedinečnej chuti a ľahkej stráviteľnosti pre náš tráviaci systém, ktorý má s trávením mäsa častokrát problémy. Rastlinný koncentrát zo strukovín Nemaso má 309 kalórii na 100 gramov jeho obsahu a viac než polovica jeho obsahu sú bielkoviny. Ponúka novú nepoznanú chuť a dáva telu pocit ľahkosti. Poteší i nízkym obsahom tuku a cholesterolu. Nie sú v ňom zastúpené žiadne konzervanty a prídavné látky. Použité suroviny sú bez GMO, lepku a sóje. Je vhodný pre vegetariánov, vegánov, ale i tých, ktorý sa príležitostne snažia o zmenu. Produkt Nemaso sa snaží o naplnenie vízie o trvalej udržateľnosti vo výžive a dosiahnutie uhlíkovej neutrality, ktorá bola spomínaná v našom predošlom článku o vplyve produkcie mäsa na našu planétu. Ak budete hľadať inšpiráciu pre recepty s použitím rastlinných zdrojov bielkovín, zastavte sa v našej sekcii „recepty“, kde venujeme časť svojho obsahu aj práve vegánskym a vegetariánskym alternatívam pokrmov.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“

Ivona Roncakova