Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vyspite sa doružova! Poradíme vám

Vyspite sa doružova! Poradíme vám Či už spíte šesť hodín, či desať, je to jedno. Spánok, lepšie povedané dobrý a kvalitný spánok je potrebný pre celý organizmus. Zabezpečuje totiž regeneráciu a pokiaľ ho nemáte dosť, skôr či neskôr sa objavia zdravotné problémy.
Poradíme vám, ako sa teda vyspať doružova.

Veľmi dôležitá je posteľ
Začnime hneď „od podlahy“ a pozrime sa na posteľ. Tá by mala byť pevná, bez vŕzgania a hegania, ktoré vás môže počas spánku rušiť. Asi najdôležitejší na posteli je však matrac. Má byť pevný, ale zároveň pružný, aby bola vaša chrbtica v rovine. Matrac by mal kopírovať líniu vášho tela. Matrac by ste, podľa odborníkov, mali meniť každých desať rokov. Pokiaľ máte naozaj kvalitný matrac, tak ho stačí vymeniť po pätnástich rokoch. Ak je váš matrac preležaný, vymeňte ho ihneď. Nový matrac je dobrý nielen pre náš kvalitný spánok, ale aj kvôli hygiene. V matraci sa totiž držia rôzne roztoče, na ktoré sú niektorí ľudia alergickí.

Vankúš a perina
Pre dobrý spánok je potrebné myslieť aj na dobrý vankúš a perinu. Pokiaľ dávate prednosť páperovým vankúšom a perinám, nezabudnite ich dať raz za čas prečistiť. Niektoré druhy perín a vankúšov, ktoré dnes dostanete kúpiť sa dajú oprať v práčke. Informujte sa o tom už pri ich kúpe. Rovnako dnes dostanete kúpiť periny na leto a zimu, alebo rovno spojené periny. Tie si môžete na leto „stenčiť“ a naopak, na zimu spojiť. Vedeli ste, že asi 11 percent ľudí v noci zhadzuje perinu?

Posteľná bielizeň
Aj posteľná bielizeň má vplyv na kvalitu vášho spánku. Pokiaľ kupujete obliečky, nestačí pozrieť sa na ich vzor, dôležitý je aj materiál. V letných mesiacoch mnohí obľubujú satén, v zime zas flanel. Či už máte rady ten, alebo onen materiál, je na vás. Nezabúdajte však, že prať posteľnú bielizeň raz za mesiac nestačí. Odborníci sa totiž zhodujú v tom, že na kvalitu spánku vplýva aj čistota v spálni.

Keď už prať, tak voňavo
Či už periete posteľnú bielizeň alebo pyžamo, vôňa by mala byť príjemná, nevtieravá a nie príliš silná. Rovnako by sa mala páčiť vám, ako aj partnerovi. Pokiaľ si hlavu zaboríte do vankúša, ktorý silno a nepríjemne vonia, o kvalitnom spánku sa vám môže iba snívať. Vyvoňať spálňu si môžete aj levanduľou, či už sušenými kvetmi levandule, alebo sviečkou.

Svetlo v spálni
Ovplyvniť váš spánok môže aj svetlo. V spálni by nemali byť silné centrálne žiarovky, ale skôr niekoľko tienidiel príjemnej farby. Rovnako rušivo môže pôsobiť aj malé červené svetielko z televízora, z hodín i blikajúce svetielko počítača či mobilu.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za super rýchle doručenie mojej objednávky, aj za priložený darček. Vždy som s vaším obchodom veľmi spokojná.“

Katarína Meskova