Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zápal močových ciest

Zápal močových ciest

Zápal močových ciest je problémom, ktorý postihuje omnoho viac ženy než mužov. Ženský urogenitálny trakt je mimoriadne náchylný na rôzne zápaly spôsobené baktériami. Sú to hlavne baktérie z tráviaceho systému. Hlavným dôvodom častejšieho výskytu zápalu u žien je dĺžka močovodu. Zatiaľ čo muži majú močovod dlhý 20 až 25 centimetrov, u žien je to len tri až päť centimetrov, čo dovoľuje baktériám a plesniam z predsiene pošvy sa jednoducho dostať do močových ciest. Ak sa chceme tomuto problému vyhnúť, prevencia je najdôležitejším bodom. Musíme dbať na dostatočnú hygienu, ktorá neumožní baktériám dostať sa do citlivých oblastí. V prípade, že problémy sú sprevádzané silnými bolesťami alebo dokonca horúčkou a krvou v moči, a stav sa ani po niekoľkých dňoch nezlepšuje, je potrebné vyhľadať odbornú pomoc. Ak chceme, aby bola naša prevencia účinná, mali by sme konzumovať tie správne potraviny. Pozrime sa spolu, čo je najdôležitejšie, a ktoré látky naše telo potrebuje.

Zápal močových ciest

Tento problém je charakterizovaný ako zápal alebo infekcia močovodu, ktorá je často sprevádzaná infekciou alebo zápalom močového mechúra. Príčin vzniku je mnoho. Zápal vyvolávajú vírusy, baktérie alebo plesne. Rovnako nebezpečné môžu byť alergie alebo nadmerné užívanie alkoholu.

Symptómy

Medzi najzákladnejšie symptómy patria tieto:

  • Bolesť pri močení
  • Pálenie pri močení
  • Žltozelené zoskupenia hlienu v moči
  • Časté nutkanie na močenie
  • Močenie po kvapkách

Pomoc

Dôležitou pomocou v boji s týmto problémom je teplo. Odporúča sa nosenie teplej spodnej bielizne a taktiež posteľnej bielizne. V konzumácii by sme sa mali vyhýbať najmä káve a alkoholu a príjem ostatných tekutín by sme mali zvýšiť. Vzhľadom na stravu by sme mali prijímať veľa plodín, ktoré obsahujú karotény. Karotény, respektíve provitamíny A sú skvelými ochrancami epitelového tkaniva slizníc v oblasti močových ciest. Preto by sme mali konzumovať všetky žlté, červené a tmavozelené druhy ovocia a zeleniny. Tiež by sme si mali dávať pozor na to, aby naše sliznice nemali vysoké pH. Pretože táto situácia vytvára ideálne podmienky pre množenie sa baktérií a vírusov. Najlepším pomocníkom pre zmenu tohto stavu je konzumácia ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vitamínov. Napríklad citrusov, chrenu, redkvičky, cibule, cesnaku a podobných plodín, ktoré obsahujú éterické oleje a majú antimykotické a antibakteriálne účinky na náš organizmus.

Ak nechcete konzumovať veľa aromatických potravín ako je cibuľa a cesnak, naša stránka vám ponúka množstvo výrobkov, ktoré vám dokážu pomôcť rovnako dobre, ale zápach vám nebude brániť v žiadnych činnostiach. Môžete si vybrať napríklad Biiolicaps – kapsule vyrobené z cesnakového oleja bez zápachu, taktiež si môžete vybrať koncentrovaný cesnak v tabletách, cesnakový olej, čaj z medvedieho cesnaku. Pomocníkom na doplnenie vitamínov a minerálov môžu byť pre vás rôzne cmúľacie alebo klasické tablety, ktoré obsahujú koncentrované vitamíny a minerály. Ak si chcete doplniť dostatok karoténov, môžete si vybrať prírodný Bio olej z Goji, ktorý obsahuje obrovské množstvo karoténov, vitamínov a aminokyselín. Okrem týchto výrobkov však máme v ponuke omnoho viac produktov. Je na vás, čo si vyberiete.

Zápal močových ciest je skutočne nepríjemnou záležitosťou pre každého človeka. Zákerné baktérie sa dokážu v dobrých podmienkach množiť obrovskou rýchlosťou. Preto by sme mali dbať na zdravú životosprávu a prijímať dostatok ovocia a zeleniny s vysokým obsahom všetkých látok, ktoré nám vybudujú perfektnú imunitu. Starajte sa o svoje telo, aby vás žiadna nepríjemnosť nezastihla.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“

Ivona Roncakova