Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zázračné kakao na chuť i zdravie

Zázračné kakao na chuť i zdravie

Vedeli ste, že klasické kakao, ktoré milujú asi všetci - malí aj veľkí, dokáže priaznivo pôsobiť na srdce či ochrániť zuby pred zubným kazom? A odkiaľ vlastne pochádza?
Kakao pochádza z tropických oblastí Ameriky a získava sa z plodov Kakaovníka pravého. Produkty, ktoré sa rôznymi technickými spracovaniami získavajú z tohto vždyzeleného stromu sú kakaová hmota, maslo, prášok a samozrejme po celom svete milovaná čokoláda.

Poklad Aztékov

Samotný názov čokoláda vznikol z aztéckeho „xocolati“. Práve Aztékovia už kedysi dávno poznali zázračné vlastnosti kakaa, ktoré často považovali za jedlo bohov. Pripravovali z neho tradičný hustý nápoj, ktorý vyrábali z kakaových bôbov a dochucovali ho vanilkou alebo chilli korením. Tento kakaový nápoj považovali za výborný zdroj energie a potencie. Kakao v tomto stave bolo skutočným pokladom, ktorý si zachoval všetky telu prospešné látky, keďže neprešiel tepelnou úpravou. S dnešným kakaom a čokoládou sa však nápoj pripravovaný Aztékmi dá len ťažko porovnať. Masovo vyrábaná čokoláda, akú dnes poznáme, vzniká pražením, mletím a miešaním kakaových bôbov s rôznymi látkami ako sú rafinované cukry, mliečne prášky, konzervanty a iné. To spôsobuje, že z pôvodných cenných látok, ktoré obsahuje samotné kakao nezostane takmer nič a takáto čokoláda obsahuje skôr prázdne kalórie ako niečo telu prospešné. Čistý bio kakaový prášok sa chuťou podobá skôr horkej čokoláde.

Čo všetko Kakao ponúka?

Kakao obsahuje celý rad minerálov, vitamínov a antioxidantov. Je to bohatý zdroj organickej síry a primárne horčíka, ktorého je v súčasnej strave chýba najviac. Okrem horčíka sa v kakau ukrýva aj zinok, meď či železo. Obsahuje množstvo vitamínov rady B a antioxidanty a 3x viac antioxidantov ako zelený čaj. Medzi antioxidanty, ktoré kakao ponúka patria aj anandamid, arginín, dopamín, tryptofan a fenyletylamin.
Kakao sa radí medzi tzv. superpotraviny. Obsahuje približne 300 pre telo blahodarných látok, čo z neho robí jednu z najkomplexnejších potravín planéty.

Zázračné účinky Kakaa

Vďaka všetkým látkam, ktoré kakao obsahuje, dokáže priaznivo ovplyvniť:
  • Kardiovaskulárny systém, srdce a hladinu cholesterolu,
  • Imunitný systém a mieru oxidačného stresu,
  • Nervový systém a pocity šťastia a eufórie,
  • Rovnováhu kyslosti v ústnej dutine a teda množstvo zubného kazu,
  • Svalovú činnosť,
  • Boj so stresom a odbúravanie napätia,
  • Milovníci čokolády si prídu na svoje :-)

Na našej stránke Vám ponúk široký výber kakaových produktov, ktorými si môžete spestriť vaše pokrmy. V ponuke sa nachádzajú aj pravé bio kakaové bôby, ktoré sú najcennejším zdrojom prospešných látok.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova