Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zázračné ovocie Papája

Zázračné ovocie Papája

Ovocie papája prináša veľké množstvo výhod Vášmu telu. Pochádza z centrálnej Ameriky, ale dnes sa pestuje už na viacerých miestach sveta. V našich končinách sa toto ovocie ešte nepreslávilo, ale v krajinách ako je napríklad Brazília, ide o jedno z najviac konzumovaných ovocí, pričom ho odporúčajú lekári aj výživoví odborníci.

Pozitívne dopady papáje na Vaše zdravie

Papája je chutné, sladké a najmä zdravé ovocie, bohaté na vlákninu, minerály, železo, draslík a vitamíny A, E a C. Zaujímavosťou je, že toto ovocie obsahuje až desaťkrát viac vitamínu C ako sa nachádza v pomaranči. Okrem toho obsahuje veľké množstvo lykopénu, betakaroténu a zložiek, ktoré prospešne vplývajú na pokožku, zrak a Vaše celkové zdravie. Ľudia často považujú papáju za ovocie, ktoré má upokojujúci účinok na ľudský organizmus. Vysoký obsah vody a vlákniny zlepšuje fungovanie čriev, uľahčuje trávenie bielkovín nachádzajúcich sa v mäse a pomáha v boji proti zápche. Vitamíny, ktoré papája obsahuje vo veľkom množstve, posilňujú celkový imunitný systém a prispievajú k zvýšeniu obranyschopnosti tela. Papája je vyzbrojená aj látkami a vitamínmi ovplyvňujúcimi správne fungovanie nervového systému. Teraz sa držte, ak máte pocit, že je až nemožné, aby malo toto exotické ovocie také rôznorodé pozitívne dopady na Vaše telo a organizmus. Papája má nízky počet kalórií a je bohatá na vlákninu, ktorá spôsobí, že budete mať pocit sýtosi. Z toho vieme jasne určiť, že pomáha pri chudnutí a ako bonus - zabraňuje predčasnému starnutiu.

Čerstvá papája a jej príprava

Ak ste pripravený dať šancu tomuto zázračnému ovociu, môžete ho vyskúšať na rôzne spôsoby a vybrať si Váš obľúbený. Vnútro čerstvého ovocia má veľmi sladkú, až cukrovú chuť a dá sa jesť bez pridávania akých koľvek ochucovadiel a sladidiel. Ak ste fanúšikom dšúsov, ovocných štiav a smoothies, tiež oceníte toto ovocie. Z papáje si môžete pripraviť aj milkshake, do ktorého pridáde buď iba samotnú papájú alebo Vám zaručene zachutí aj v kombinácii s akýmkoľvek iným ovocím. A ak radi skúšate nové jedlá a kombinácie potravín, ktoré možno zdravému rozumu ani nedávajú zmysel, vyskúšajte papáju nakrájať na pásiky a zabaliť ich do šunky, alebo prošuta. Neoľutujete.

Produkty z papáje

Okrem konzumácie čerstvého ovocia, vyskúšajte sušené plátky papáje, ktoré môžete mať vždy pri sebe a tak si zdravo zamaškrtiť, keď Vás prepadne chuť na cukor a sladkosti. Je rozumnejšie siahnuť po ovocí, ktoré pozitívne ovplyvní fungovanie Vášho tela. Sušenú papáju môžete pridať aj do dezertov alebo zdravých cereálnych raňajok. Populárnou voľbou je aj čatní z papáje, ktoré sa v Indii a Číne kozumuje s rôznymi jedlami, ako napríklad s kari a ryžou, alebo sa často pridáva aj do šalátov.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Včera som si u Vás objednal tovar, dnes ho už mám doma a ešte som dostal aj šejker ako darček, ktorý mi akurát prišiel vhod. Máte už dlho výborné služby, musím Vás pochváliť ;-) Ďakujem a pekný deň!“

Justín