Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zbavte sa hmyzu s príjemnou vôňou

Zbavte sa hmyzu s príjemnou vôňou

Je pravda, že leto prináša množstvo príjemných momentov a zážitkov. Môžeme chodiť na kúpaliská, dovolenky, výlety či si užívať dlhé teplé večery. Okrem slnka a vysokých teplôt nám však leto často prináša aj nie príliš príjemné momenty. Nemáme teraz na mysli letné búrky, ale niečo otravnejšie a menej znesiteľné. Nikto z nás totiž nemá rád otravný hmyz.
Práve rôzne druhy hmyzu veľmi radi počas leta zablúdia do našich domov. Často vedia narušiť aj večernú idylku pri grilovačke alebo pozorovaní hviezd. Určite sa všetci zhodneme, že aj keď je hmyz malinký a roztomilý, dokáže dostatočne znepríjemniť život. To sme ešte nespomenuli maličkých upírov – komáre, ktoré z nás v noci veselo vyciciavajú krv. Dosť však bolo strašenie. Aj proti týmto malým škodcom spolu dokážeme bojovať. Ak vám ihneď napadli repelenty a odpudzovače plné chemikálií, zadržte. Keďže je našou filozofiou život v spolužití s prírodou a jej produktmi, opäť raz sa na ňu obrátime.

Veľmi účinnými bojovníkmi proti hmyzu sú totiž rôzne éterické oleje. Tie nielenže rozvoňajú naše domovy, ale zbavia nás aj malých votrelcov. Siahnuť môžete napríklad po éterickom oleji z TEA TREE alebo inak z čajovníka. Ten rastie v Austrálii a s jeho zázračnými účinkami ste sa už možno stretli. Okrem toho, že dokáže účinné ošetriť pokožku, zbaví vás aj komárov, bĺch či múch.
Ak ešte nemáte dosť stále obľúbenej levandule, potešíme vás aj teraz. Spolu so spomínaným čajovníkom patria k hlavným zložkám repelentov. Využiť tak môžete 100% prírodný éterický olej vyrobený z levandule, ktorý vás odmení čarovnou vôňou. Získavaný z modrofialových kvetov má taktiež blahodarné účinky na pokožku či vlasy. Prenikavá vôňa levandule však odoženie komárov, ktorým zabraňuje v bodnutí. Okrem toho blahodarne pôsobí aj na nervy, upokojuje a pomáha pri zaspávaní. Ak vaše skrine a oblečenie trápia mole, jemne proti nim zabojujete levanduľovým vrecúškom. Vrecúška obsahujú horskú levanduľu zbieranú na Slovensku a prevoňajú každú skriňu. Okrem vône však účinne ochránia vaše oblečenie pred nežiadaným hmyzom.

Od dobre známych prejdeme k najtradičnejším formám prírodných repelentov. Rimbaba cinerariolistá alebo inak Králik rimbaba je rastlina podobná sedmokráske s príjemnou harmančekovou vôňou. Na prvý pohľad nežná, no jej zloženie účinne bojuje proti všetkému lezúcemu či lietajúcemu hmyzu. Jej sila dokáže zahubiť dokonca aj vši či hnidy. Kvôli silným toxickým účinkom sa užíva výhradne externe. Môžete si z nej vyrobiť postrek z dvoch hrstí vňate zaliatymi horúcou vodou. Zmes necháme lúhovať približne jednu hodinu a následne môžeme použiť ako postrek v záhrade nie len proti komárom, ale aj mravcom, húseniciam či kobylkám. Rimbaba je teda účinná ochrana našej pokožky pre bodnutím, a taktiež aj záhrady pred neželanými škodcami.

Našim posledným tipom, ako bojovať proti hmyzu je praktický vysokoúčinný, prírodný repelent v spreji Spiron. Je to zmes rôznych éterických olejov, ktorá osviežuje a dezinfikuje vzduch, má upokojujúce účinky a v neposlednom rade odpudzuje hmyz. V prípade, že ste si z vychádzky či výletu doniesli aj kliešťa, pomôže vám aj pri jeho vytiahnutí. Aplikovať ho môžete do ovzdušia na oblečenie či dokonca na pokožku alebo ruky ako dezinfekciu.

Veríme, že týchto niekoľko prírodných tipov vám spríjemní leto, ktoré už nebude sprevádzať otravný hmyz, ale naopak príjemná vôňa.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Vážená spoločnosť Biocare! Ďakujem pekne za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky /Dračia krv/. Po včerajšom oznámení telefónom a mailom mi dnes doobeda poštárka doručila balíček. Ďakujem aj za priložený malý darček, som veľmi spokojný.“

PhDr. Štefan Slisz