Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdravá diéta

Zdravá diéta

V súvislosti s chudnutím už väčšina žien vyskúšala rôzne druhy diét, ktoré vždy vyzerali veľmi efektívne a účinne. Je však jasné, že niektoré takéto metódy nemôžu fungovať a ľudský organizmus po radikálnej diéte naskočí do režimu extrémneho ukladania tukov a dostaví sa takzvaný „jojo“ efekt. To znamená, že zhodené kilogramy naberieme späť a s nimi ešte zopár navyše. Takéto, ale i zdravé diéty však môžu fungovať len v prípade, že sa zabehaný chudnúci režim stane naším životným štýlom a žiadny pád do starého režimu sa konať nebude. Chudnutie je beh na dlhú trať a ruka v ruke s ním ide poriadna zmena a to nielen jedálnička, ale obrovského množstva iných vecí. Napríklad pitného, spánkového alebo pohybového režimu.

Najznámejšie diéty

Ako mnoho iných žien, ale i mužov, určite si občas prečítate článok o chudnutí a možno ste v nich narazili na nespočetné množstvo diét, ktoré ste vyskúšali na vlastnej koži. Mňa zaujali dve. Diéta podľa krvných skupín a diéta založená na delenej strave. Oba druhy majú svoje značné nevýhody a organizmus v príjme rôznych látok obmedzujú, o čom sa presvedčíte v ich podrobnom opise.

Diéta podľa krvných skupín

V diéte podľa krvných skupín ide vlastne o to, že každá skupina ľudí znáša iné druhy potravín. Všetko to vychádza z histórie, zo stravovania našich predkov, ktorí sa živili určitými potravinami. Krvná skupina 0 je na svete vraj najdlhšie, to znamená, že predkovia boli lovci a teda aj jedinci, ktorí majú túto krvnú skupinu by mali konzumovať prevažne mäso. Ďalšou skupinou sú ľudia, ktorí majú krvnú skupinu A. Ich predkovia boli prevažne poľnohospodári. To znamená, že ich strava by mala pozostávať hlavne z obilnín, ovocia a zeleniny. Ďalšia krvná skupina, B, je charakteristická konzumáciou prevažne mliečnych výrobkov. A napokon je tu ešte skupina AB. Logicky je to kombinácia skupín A a B, takže títo ľudia, by podľa informácií mali jesť kombináciu obilnín, zeleniny, ovocia a mliečnych výrobkov.

Delená strava

Táto diéta je založená na princípe konzumácie počas jedného dňa len stravy, ktorá pozostáva z proteínov, ďalší deň zo stravy pozostávajúcej zo škrobov a podobne. To znamená, že viaceré zložky sa tam v jeden deň dostať nesmú. Môže sa však kombinovať zelenina s proteínovou stravou alebo zelenina so škrobovou stravou. Avšak škrob s proteínmi nie. Je to zaujímavá, ale vzhľadom na neustále sa opakujúce pokrmy v jeden deň aj dosť divná diéta.

Zdravý rozum

Ak sa pozrieme na chudnutie racionálne, zistíme, že uvedené diéty sú akýmsi návodom na zaručený „jojo“ efekt. Zdravá diéta musí spočívať v tom, že organizmu dodávame dostatočné množstvo potrebných látok. Nekonzumujeme zbytočne sladké pokrmy a nahrádzame ich zdravým ovocím alebo medom. Okrem toho snažíme sa, aby naša strava bola pestrá, aby sme nenakupovali len našimi chuťovými pohárikmi, ale aj rozumom. Tiež si musíme uvedomiť nevyhnutnosť športovania a pitného režimu. Bez týchto súčastí sa nikdy nedopracujeme k 100% spokojnosti. Už mnohokrát som na svojom tele alebo na pozorovaní iných ľudí zistila, že napríklad také hladovanie je obrovským neúspechom v chudnutí. Síce sa výsledok dostaví rýchlo, ale rovnako rýchlo pri strate kontroly svoje kilogramy naberiete späť.

Zdravý recept na prípravu kuracieho mäsa - Gyros

Na prípravu budeme potrebovať korenie na gyros, 300 gramov kuracieho mäsa, cesnak a olivový olej. Mäsko si pokrájame na ľubovoľné kúsky. V miske si pripravíme marinádu z oleja, cesnaku a korenia a mäso dáme do pripravenej marinády. Necháme v chladničke marinovať približne dve až tri hodiny a potom osmažíme na panvici. Hotové mäsko podávame so zeleninovým šalátom.
Takéto jednoduché recepty môžete robiť aj podľa vlastnej fantázie. Okrem toho v súčasnosti si recepty jednoducho nájdete a môžete vykúzliť naozaj chutné a zdravé jedlo. Pouvažujte nad svojou stravou, zaznamenajte svoje zlé stravovacie návyky a snažte sa ich odstrániť a chudnúť v kombinácii so športom.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den. Dnes prišiel tovar a som velmi spokojná za rýchlu službu. Ďakujem. Pekný den.“

Anonym