Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdravé jabĺčko od Ligy proti rakovine

Zdravé jabĺčko od Ligy proti rakovine Problematika onkologických ochorení a rizikových faktorov s nimi súvisiacich bude rezonovať počas tohtoročného Týždňa proti rakovine, 18.10.-22.10.2010, v rámci ktorého prichádza Liga proti rakovine s edukačno-preventívnou kampaňou zameranou hneď na viac karcinogénnych vplyvov. Cieľom kampane je upriamiť pozornosť mladých i starších na primárnu prevenciu najmä na najčastejšie „neduhy“ - fajčenie, alkohol, nedostatočný pohyb a zlé stravovanie, spôsobujúce obezitu. Kampaň štartuje v pondelok - 18.10.2010 a trvať bude približne do polovice novembra.

„Tieto každodenné ´neduhy´ súvisia s naším životným štýlom a sme s nimi tak zžití, že si často ani neuvedomujeme ich škodlivosť na naše zdravie a zdravie našich blízkych“, hovorí výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine - Ing. Eva Kováčová. Pritom práve oni sa podieľajú na vzostupe ochorení, onkologické nevynímajúc (rakovina hrubého čreva, prsníka, tela maternice, vaječníkov, žlčníka, pankreasu, pečene...). Liga proti rakovine sa rozhodla poukázať na riziká s nimi priamo spojené a ukázať verejnosti scenár, ktorý nastane, ak nepochopíme škodlivosť denne vykonávaných, bežných a pre mnohých zdanlivo neškodných aktivít a nezoberieme väčšiu zodpovednosť za vlastné zdravie (link TV spoty).

Týždeň proti rakovine a myšlienku kampane podporí aj tradičný Deň jabĺk, ktorý sa bude konať v piatok 22.10.2010. V hlavnom meste i v sídlach organizačných zložiek Ligy proti rakovine (Bardejov, Piešťany, Trnava, Žilina, Lučenec, Michalovce, Skalica, Partizánske, Liptovský Mikuláš, Pezinok, Prešov, Nitra, Košice, Banská Bystrica) stretnete na námestiach, či v obchodných centrách dobrovoľníkov s jablkami a edukačnými materiálmi, ktoré Vám poradia, upozornia na najčastejšie už spomínané neduhy. V Bratislave Vám od 15:00 hod zdravé jabĺčko ponúknu v centre hlavného mesta na Kamennom námestí, v OC Avion, OC Polus City Center, pred Tescom v Petržalke či v Eurovei. Možno práve obyčajné jablko Vás inšpiruje k zdravšiemu životnému štýlu...
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý den. Dnes prišiel tovar a som velmi spokojná za rýchlu službu. Ďakujem. Pekný den.“

Anonym