Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdravotná prevencia

Zdravotná prevencia Žijeme v dobe, v ktorej sa zdravotná prevencia stala liekom a zodpovedným prístupom k svojmu zdraviu. Nemusím dodávať, že pár dní dozadu bolo naše zdravotníctvo v krízovom režime. Situácia sa ukludnila, ale v každom prípade by som sa na to nespoliehala. Veď každý z nás sa chce vyhnúť dlhým hodinám sedenia pred ambulanciami lekárov a behaním po vyšetreniach.

Rizokové faktory
Faktory ako nezdravá strava, stres, nadváha, fajčenie, nedostatok pohybu a pod. prispievajú k veľkej časti ochorení a zdravotných problémov. Veľa ľudí vie, že spomínané faktory neprospievajú zdraviu, ale aj tak sa týchto návykov veľakrát nevedia zbaviť a vedome si ubližujú. Fajčenie nepatrí k zdravému životnému štýlu. Spôsobuje viac škody ako úžitku a je vysoko návykové. Aktívny fajčiar ohrozuje nielen seba ale aj všetkých ludí, v ktorých prítomnosti fajčí. Fajčenie spôsobuje, stratu vlasov, tvorbu vrások, rakovinu, zubné kazy, žalúdočné vredy, pri ženách aj riziko potratu.
Obezita spôsobuje srdcovo-cievne ochorenia, problémy s kĺbami a pohybovým aparátom, vysoký krvný tlak, zvýšený obsah cholesterolu v krvi a pod.
Nedostatok spánku ovplyvňuje nielen fungovanie nášho tela, v priebehu celého nasledujúceho dňa, ale aj schopnosť organizmu sa zregenerovať a oddýchnuť si. Jeho trvalejší nedostatok spôsobuje napr. oslabenie imunity, reflexov a kvalitu pokožky a vlasov.

Zdravý životný štýl
Najlepším spôsobom, ako predísť chorobe, je praktizovať zdravý životný štýl. Nikto netvrdí, že sa máte niekoľko hodín potiť v posilňovni, ani že máte každý deň behať kilometre, na začiatok postačí prechádzka po čerstvom vzduchu, vynechajte výťah a eskalátory alebo ak máte prácu na skok od domu, tak choďte peši, vzduch Vás preberie a naladí na zbytok celého dňa. Do svojho pravidelného režimu skúste z času na čas pridať saunu, turistiku a pre odvážnejších je tu možnosť otužovania.
Do jedálneho lístka zaraďte viac zeleniny a ovocia. Nie, nie je to klišé, síce trochu otrepané, ale verte že výsledky sa dostavia. Smažené a fritované si doprajte iba výnimočne. Uprednostnite prípravu pokrmov na pare, alebo zvoľte gril.

Hygiena
Osobná hygiena hrá dôležitú úlohu v prevencii a zároveň patrí k základným prvkom v starostlivosti o ruky, ale aj ako prevencia pri prenose, alebo nákaze rôznymi chorobami, ekzémami, kožnými problémami.

Výživové doplnky Dôležitou súčasťou prevencie sú výživové doplnky, ktoré nám pomáhajú nutrične obohatiť našu stravu, posilniť imunitu a zvýšiť výživovú hodotu našeho jedálneho lístka. Kvalitnejšie výživové doplnky sú zväčša prírodné, alebo aj BIO. Účinok sa prejaví približne po mesiaci - pri pravidelnom užívaní. Správnou kombináciou dosiahnete želaný efekt, organizmus nebude „rozhádzaný“ a odvďačí sa vám. Pri výbere výživových doplnkov vám radi poradíme.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Konečne som našla stránku, kde nájdem fakt všetko čo potrebujem a nemusím strácať čas tým, že sa budem trepať do obchodu kde aj tak polku veci čo potrebujem nenájdem. A kdeže mám veľa alergii a intolerancii naozaj tu nájdem aj mlsky, ktore mi neublizia. Naozaj ste super a určite budem vaše služby využívať naďalej.“

Nikol