Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdravý cesnak

Zdravý cesnak

Cesnak je obľúbený v ktoromkoľvek jedle no mnohokrát nás na ňom odrádza jeho zápach. Avšak v našej prírode platí, že všetko, čo má výrazný zápach a chuť, je zdravé a plné vitamínov a potrebných látok. V tomto predvianočnom období je cesnak pre nás plodinou, ktorú si na sviatky musíme zaobstarať, aby sme si tak jeho konzumáciou pri sviatočnom stole zaistili zdravie na celý rok. Cesnak je úžasným dezinfekčným prostriedkom a v našom organizme zabíja rôzne bakteriálne a vírusové zárodky. Okrem toho vedci zistili, že na cesnaku nám môže vzniknúť dokonca aj závislosť. Cesnak má množstvo blahodarných účinkov na organizmus. Napríklad nám zlepšuje prekrvenie, znižuje krvný tlak alebo podporuje chudnutie. Okrem týchto účinkov je ich ale omnoho viac. Cesnak je potrebné dávkovať opatrne. Ak ste to s ním niekedy prehnali, určite viete o čom hovorím. Vtipne to charakterizujú francúzski kuchári, ktorí hovoria, že do cesnaku stačí zahryznúť a fúknuť do jedla. Poďme sa spolu pozrieť na jeho účinky, ktorými nám pomáha. Čítajte ďalej.

Cesnak

Cesnak je zaradený do čeľade ľaliovitých. Je to rastlina príbuzná póru alebo cibuli. V minulosti ho ľudia používali viac ako prostriedok pri odstraňovaní rôznych neduhov a chorôb. Napríklad v južných krajinách Európy cesnak už od nepamäti používajú ako omladzovací prostriedok. Je dobré vedieť, že v niektorých prípadoch dlhodobá konzumácia cesnaku vo veľkých množstvách môže spôsobiť ťažkosti s pečeňou alebo žalúdočné problémy. Je preto potrebné pri konzumácii veľkého množstva cesnaku, zajedať ho rôznymi potravinami z pšenice alebo jačmeňa.

Účinky

Niekoľko účinkov som spomínala v úvode. Tu sú všetky ostatné:

  • Znižuje hladinu tuku v krvi
  • Pomáha pri ochoreniach žíl
  • Zmierňuje problémy s hemoroidmi
  • Posilňuje naše srdce
  • Pozitívne vplýva na krvný obeh
  • Detoxikuje organizmus
  • Zvyšuje schopnosť koncentrovať sa
  • Pomáha pri nadúvaní
  • Ovplyvňuje zápchu
  • Celkovo pôsobí pozitívne na trávenie
  • Spomaľuje proces starnutia

Zloženie účinných látok

Za pach, ktorý sa vytvára po konzumácii cesnaku vďačíme silici alicínu, ktorá tvorí 0,1 až 0,3 percent ostrej dužiny. Pri metabolizme alicínu vznikajú látky, ktoré nám pomáhajú bojovať s rôznymi problémami. Alicín je schopný ničiť baktérie a huby, rovnako znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Z alicínu vznikajú ajoén a sulfidy, ktoré sú schopné bojovať proti zrážaniu krvi a taktiež podporujú prekrvenie organizmu. Okrem týchto látok v ňom nájdeme selén, draslík, fosfor, vápnik, železo, z vitamínov je to vitamín C, vitamín B1 a B2 alebo vitamín D.

V prípade, že neobľubujete cesnak, kvôli jeho zápachu, no túžite posilniť organizmus látkami, ktoré obsahuje, naša stránka vám ponúka viacero alternatív. Či už je to koncentrovaný cesnak v tabletách, ďalej čaj z medvedieho cesnaku, ktorý pôsobí ako očista organizmu a obehového systému. Ďalej si môžete zaobstarať cesnakový olej, ktorý je vyvinutý na to, aby vaše bunky ochraňoval pred oxidačným stresom, alebo si môžete vybrať tinktúru vyrobenú z medvedieho cesnaku.

Cesnak je skutočne zdravý a je úžasné, že si ho dokážeme vypestovať aj v našich podmienkach. Netreba sa báť jeho zápachu a v prípade, že jeho zápach neznášame, máme na trhu množstvo výživových doplnkov. Naučte sa konzumovať cesnak a vaše zdravie sa vám odvďačí.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem krásne za zásielku, som max.spokojná,ako vždy,môžem sa spoľahnúť na kvalitu úmernu s cenou.“

Daša