Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zmena počasia si vyžaduje poriadnu dávku vitamínov na podporu imunity

Zmena počasia si vyžaduje poriadnu dávku vitamínov na podporu imunity

Leto síce ešte definitívne neskončilo, ale september a spolu s ním aj premenlivé a upršané počasie už klopú na dvere. Všetci veľmi dobre vieme, ako tieto zmeny ovplyvňujú nielen naše zdravie, náladu aj psychiku.

Je dôležité sa preto dôkladne pripraviť, aby sme sa jesenným chorobám čo najviac vyhli. Chrípkové sezóny, nádchy a oslabená imunita potrápia nejedného z nás, avšak so správnymi výživovými doplnkami sa vieme týmto nepríjemnostiam raz-dva vyhnúť.

Nevyhnutný základ

Doplnok, ktorý hrá dôležitú úlohu v boji s oslabenou imunitou je jednoznačne vitamín C. Okrem toho, že prispieva k normálnej funkcii imunitného systému a tvorbe kolagénu, napomáha aj správnej funkcii metabolických procesov, ciev a nervového systému. Málokto si uvedomuje, že vitamín C je pre náš organizmus nenahraditeľný antioxidant, ktorý si naše telo nevie vytvoriť samo a preto je najdôležitejšie ho prijímať buď v strave alebo formou výživových doplnkov. Efektívna forma vitamínu C je vitamín C s postupným uvoľňovaním, ktorý umožňuje do tela uvoľňovať potrebné množstvo vitamínu postupne, pretože naše telo ho naraz veľa prijať nevie.

„Slnečný vitamín“

Po lete, kedy slnečných lúčov postupne ubúda a nemáme možnosť prijímať také množstvo vitamínu D zo slnka ako predtým, je dôležité ho začať dopĺňať napríklad vo forme tabletiek. Prínosov tohto „slnečného vitamínu“ je mnoho, a preto by sme ho nemali brať na ľahkú váhu. Odstraňuje napríklad bolesť svalov i celkovú slabosť tela, reguluje vstrebávanie vápnika, horčíka a fosfátov, čím udržiava ich optimálnu hranicu v organizme a takisto predchádza poruchám imunitného systému.

Samoliečba pomocou zinku

Trojicu významných výživových doplnkov do chladného obdobia, kedy sa počasie neustále mení, dopĺňa zinok vo forme pikolinátu, ktorý je výnimočný svojou vstrebateľnosťou. Osvedčil sa aj v samoliečbe počas pandémie koronavírusu a preto si zaslúži osobitú pozornosť. Zvyšuje odolnosť voči infekciám, pôsobí ako prevencia proti chrípke a taktiež je dôležitý pri tvorbe buniek imunitného systému.

Kombinácia týchto overených vitamínov zabezpečí posilnenie imunity a obranyschopnosti, aby bolo jesenné počasie a náhle zmeny pre každého z nás prijateľnejšie. Samotné výživové doplnky však nezabezpečia stopercentný účinok, rovnako dôležité je sa neustále zdravo stravovať, mať dostatok pohybu a takisto sa primerane k počasiu aj obliekať.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Včera som si u Vás objednala vitamíny a už ich mám doma, chcem sa len poďakovať za skvelé služby. Nech sa Vám darí.“

M. Pešková