Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zmiernime depresiu ovocím

Zmiernime depresiu ovocím

V súčasnej dobe plnej stresu a nedostatku času, ktorý akoby sa nám strácal medzi prstami, čoraz viac nás trápia choroby, ktoré pramenia práve z našej psychiky. Sme rozladení, nevieme oddychovať a mnohokrát sa už v krajných prípadoch stretávame s ochorením zvaným depresia. Ako si privodiť lepšiu náladu sladkým ovocím? A ktoré druhy sú na to ako stvorené? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Čo je to depresia?

Depresia je duševné ochorenie, ktoré v jedincovi vyvoláva pesimistické myslenie a navodzuje mu negatívnu náladu. Človek je v prípade, že trpí depresiami, v okamihu, kedy skutočne tento stav nastane, smutný, depresívny, nastávajú v ňom pocity nerozhodnosti a sebavedomie radikálne klesá. Človek v takej chvíli prehodnocuje život a všetko nad čím uvažuje sa mu zdá tmavé a smutné. Táto choroba môže častokrát spôsobiť, že človek v krajných prípadoch myslí na samovraždu. Ľudia, ktorí touto chorobou trpia by vám vedeli povedať, aké nepríjemné stavy už zažili. Často sa stáva, že depresia sa prejaví aj fyzicky bolesťou alebo stŕpnutím končatín. Je dokázané, že v takej situácii je najlepšie povedať druhému, že ho milujeme a že sme tu preňho. Potrebuje vedieť, že ho má niekto rád. Môj článok je však zameraný hlavne na pôsobenie ovocia na tieto stavy. Takže si v tomto prípade dokážeme náladu zdvihnúť aj konzumovaním týchto dobrôt. Najznámejšími antidepresívnymi pomocníkmi sú banány a ananás. Samozrejme z množstva potravín, ktoré sú v súčasnosti na trhu nám pomáhajú aj iné druhy ovocia, ryby alebo zelenina, pretože obsahujú presne tie látky, ktoré si telo vytvoriť nedokáže a s depresiou skvele bojujú.

Banány

Latinský názov banánovníka, stromu, na ktorom tieto chutné plody rastú, je Musa. Banánovník patrí do čeľade banánovníkovitých – Musaceae. Je to plodina, ktorá patrí medzi najpredávanejšie na svete. Táto rastlina rastie v mnohých podobách a výškach, ale najvyšší jedinci dokážu dorásť až do výšky 16 metrov. V súčasnosti vzhľadom na dopyt, ktorý po banánoch je, bolo vyšľachtených veľa foriem tejto rastliny. Domovinou banánovníka je južná a juhovýchodná Ázia, neskôr sa však rozšíril do mnohých ďalších oblastí sveta. Táto rastlina v súčasnosti bojuje s chorobou, ktorá sa začala šíriť v oblastiach, kde sa tieto plody pestujú pre vývoz a postupne napáda čoraz viac rastlín. Banán je chutné ovocie, ktoré aj u nás patrí medzi najobľúbenejšie druhy. Je sladký, obsahuje fruktózu a glukózu, a preto nám tak veľmi chutí. Je skvelým a rýchlym zdrojom energie. Toto ovocie okrem cukru obsahuje aj vlákninu, draslík, magnézium, vitamíny skupiny B a mnoho iných skvelých látok. Samozrejme svojím zložením pomáha navodzovať dobrú náladu, a preto je úžasným pomocníkom pri spomínaných depresiách.

Ananás

Rastlina, na ktorej tieto plody rastú, Ananás pestovaný, pochádza z Južnej Ameriky. Plody tejto rastliny majú zaujímavú sladkú chuť a sú úžasne šťavnaté a osviežujúce. Ananás rovnako ako banány obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a E, draslík, zinok, horčík, vápnik a mnoho iných zdraviu prospešných látok. Taktiež je prvou a sladkou pomocou v boji s depresiami.
V súčasnosti si v prípade, že nás postihne depresia musíme zájsť po radu a liečbu k lekárovi, ale menšie domáce triky určite nie sú na zahodenie a tieto ovocné nápady vás naozaj môžu spraviť len spokojnejšími a šťastnejšími. Nemusíte mať depresiu a aj napriek tomu vám dodajú vitamíny, minerály, osviežia vás a spríjemnia chvíľu. Tak sa ovocia nebojte a prispejte k zdravšiemu životu vás i vašich najbližších.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková