Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zrelaxujte svoju myseľ so šálkou Matcha čaju

Zrelaxujte svoju myseľ so šálkou Matcha čaju

Možno ste o zelenom Matcha čaji, ktorý je častokrát označovaný i za superpotravinu, už niečo započuli a možno je pre Vás úplnou novinkou. Tento jedinečný čaj pôvodom z Japonska sa Vám veľmi rád predstaví v našom článku a priblíži Vám svoje účinky. Poďme teda spoločne bližšie objaviť, čo nášmu organizmu môže ponúknuť jeden z najkvalitnejších zelených čajov a či sa naozaj jeho konzumácia oplatí. Uvádza sa, že práve Matcha čaj dokáže byť až 10krát silnejší ako šálka tradičného, obyčajného zeleného čaju.

Doprajte si zaslúžený relax so šálkou jemne mletého čaju Matcha

Zelený čaj Matcha je spájaný so súčasťou Japonského čajového obradu, ktorý predstavuje duševné cvičenie spojené s prípravou čaju. Jedným z hlavných cieľov čajového obradu je dosiahnutie myšlienkovej a duševnej harmónie, pričom práve Matcha je skvelým prostriedkom pri dosahovaní týchto stavov, pretože priaznivo pôsobí na pokojný stav a podporuje naše duševné stránky. Práve Japonsko je rodnou krajinou Matcha pochádzajúceho z listov rastlinky Čajovník čínsky. Šálka zeleného čaju, ktorý je pestovaný jedinečnou zatieňovacou metódou kvôli zvýšeniu produkcie chlorofilu, nás prenesie na hladinu uvoľnenia a pokoja. Jeho každodenná konzumácia vôbec nie je pre náš organizmus na škodu, práve naopak, má upokojujúce účinky na našu myseľ i celkovú náladu. Prináša relax i povzbudenie, zlepšenie našej koncentrácie a priaznivo účinkuje aj na našu pamäť. Matcha môže byt skvelou náhradou našej pravidelnej konzumácie kávy, pretože nášmu telu dokáže dodať energiu podobne, ako naša milovaná šálka kávy s kofeínom. Čaj obsahuje theofylín, ktorý sa nevstrebáva do krvného obehu ihneď, ale po častiach, čo vedie k postupnému uvoľnovaniu energie po dobu troch až šiestich hodín, zatiaľ, čo účinky kávy možno na našom organizme pozorovať najmä v priebehu prvej hodiny po jej konzumácíi. Výnimočný zelený čaj, ktorý je vyrábaný bez farbív, prísad a konzervačných látok, obsahuje aminokyselinu L-theanin, ktorá produkuje hormóny serotonín a dopamín a vedie náš mozog k stavu relaxácie s minimálnym pocitom ospalosti. Tradičná čínska medicína využíva zelený čaj Matcha ako životabudič, ktorý priaznivo vplýva na organizmus.

Matcha posilní nie len ducha, ale i telo

Zelený čaj, ktorý sa pri príprave rozomelie na jemný prášok, má okrem pozitívnych účinkov na našu duševnú pohodu i priaznivý vplyv na naše celkové fyzické zdravie. Čaj obsahuje bohaté množstvo aminokyselín (z ktorých bol už spomínaný L-theanin), antioxidantov, železa, draslíka, ale i vitamínu C. Práve jeho obsahové zastúpenie živín má účinok na podporu imunitného systému. Matcha je efektívnym zdrojom vlákniny, ktorej dôležitosť najmä pre naše trávenie sme zhrnuli v jednom z našich predošlých článkov. Konzumácia Matcha čaju je odporúčaná i pre diabetikov, predovšetkým kvôli jeho schopnosti podpory znižovania hladiny cukru v krvi. Pravidelné pitie zeleného čaju Matcha napomáha k znižovaniu cholesterolu. Vďaka jeho vysokému obsahu chlorofilu sa Matcha čaju pripisujú i detoxikačné schopnosti. Čaj obsahuje silné antioxidanty s názvom EGCG, ktoré sú výnimočné práve kvôli ich protirakovinovým vlastnostiam.

Pomocník pri spaľovaní tukov

Skvelou vlastnosťou výnimočného Matcha čaju je urýchľovanie metabolizmu a jeho celková podpora spaľovania tukov. Výhodou pre náš organizmus je fakt, že zelený čaj Matcha pri procese redukcie váhy neprináša výrazné neprijemné vedľajšie účinky. Jeho konzumácia v spojení s chudnutím nevplýva negatívne na náš krvný tlak. Matcha vplýva i na znižovanie hladiny kortizolu- stresového hormónu pôsobiaceho na vznik stresu, ktorý môže byť jedným z častých dôvodov priberania. Šálka zeleného čaju Matcha je dvojnásobným víťazstvom, kedy zrelaxuje naša duša a zároveň sa nabije naše telo novou priaznivou energiou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za objednávku, prišla rýchlo a v poriadku. Ešte raz ďakujem. “

Šimová