Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaKoláčik nielen pre bezlepkáčov! Kto by nepoznal tradičné kokosové ježe. No čo tak vymeniť klasiku za bezlepkovú múku a kefír, ktoré dodajú tomuto koláču výnimočnosť?
Suroviny na cesto | |
Vajíčka | 2 ks |
Kefír | 300 ml |
Nízkotučné mlieko | 100 ml |
Lúčny med od včelára | 110 g |
Bezlepková múka MIX B | 300 g |
BIO ghí - maslový tuk | 55 g |
BIO kypriaci prášok do pečiva | 55 g |
Stévia | podľa chuti |
Suroviny na polevu | |
Kokosový olej | 190 g |
Nepražené kakao | 40 g |
BIO ghí - maslový tuk | 15 g |
Voda | 3 PL |
Stévia | podľa chuti |
Rum | 1 čl |
Strúhaný BIO kokos | na obaľovanie |
Postup:
Najprv vymiešame vajíčka s medom, pridáme roztopené maslo, kefír, mlieko a suché prísady.
Cesto vylejeme na veľkých plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180ºC – 20 minút.
Po upečení a vychladnutí, nakrájame na požadované tvary (kocky, obdĺžniky), ktoré máčame do polevy a obaľujeme v kokose.
Polevu si pripravíme roztopením surovín nad parou. Rum pridáme až po roztopení - keď je poleva hotová.
Dobrú chuť!
„Chcem sa Vám poďakovať za prompné vybavenie mojej objednávky. Včera pred obedom som si u Vás objednal tovar a dnes ráno pred 8 hod som ho mal doma, presne ako ste mi včera povedali. Ďakujem, budem Vás odporúčať známym.“