Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Bezlepkový jablkový koláč

Bezlepkový jablkový koláč
Suroviny forma (19 x 19 cm)
Jablko - nakrájané na kocky 3 ks (cca 220 g, ak to bude viac, nevadí)
BIO vajcia 3 ks
Jablko - celé 1 ks
Arašidový olej 100 ml
Nastrúhaná kôra z čerstvého citróna 1 čajová lyžička
Sóda bikarbóna 1/2 čajovej lyžičky
Múka ryžová celozrnná BEZ LEPKU 90 g
Pohánková múka BIO - BEZLEPKOVÁ 90 g
Mandle - jadrá, lúpané, sekané 100 g
Med (my sme použili pastovaný) 60 g
Sušený zázvor mletý, škorica
Maslo na potretie cca 20 g
Kokosový olej 10 g

Najprv si všetko pripravíme a aby sme sa neskôr nezdržovali tak si nakrájame jablká na malé kocky.
Začneme tým, že si vyšľaháme celé vajíčka s medom (alebo iným sladidlom) a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme olej a všetky suché suroviny. Vymixujeme a ručne vmiešame jablká. Formu (19 x 19 cm) si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme ryžovou múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme a na vrch poukladáme na tenko nakrájané kolieska z jedného jablka. Zľahka posypeme škoricou a zázvorom. Pečieme pri teplote 160 ?C – 45 minút. Potom vyberieme, potrieme roztopeným maslom a pečieme pri teplote 180 ?C – 10 minút.

Dobrú chuť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“

Renáta Bartková