Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Bio ražné cestoviny celozrnné - tagliatelle | 80 g |
Bio pesto alla Genovese s bylinkami | 100 g |
Kuracie prsia | 150 g |
Olivový olej | 1 polievková lyžica |
Sójová omáčka | Podľa chuti |
Soľ | 1 čajová lyžička |
Syr na posypanie | Podľa chuti |
Pesto je delikátnou surovinou, ktorá sa hodí ku všetkým typom cestovín. Je skvelou alternatívou, keď hľadáte typ na jednoduchý, časovo nenáročný pokrm, ktorý ulahodí chuťovým bunkám. Vďaka chuti bazalky, ktorá v peste vyniká si jeho používanie zamilujete a zaradíte ho medzi svoje používané prísady na prípravu jedál. Ak nepatrí bylinková chuť medzi vaše obľúbené, pesto má svojej ponuke niekoľko ďalších lahodných variant, napríklad pesto so sušenými paradajkami. Na prípravu receptu boli použité ražné celozrnné cestoviny Tagliatelle, avšak pesto sa dá skvelo využiť napríklad i so špagetami. Uvedené množstvo surovín je pre jednu porciu. Pre bezmäsitú verziu, možno kuracie mäsko nahradiť s tofu.
1. Pripravíme si kuracie mäsko. Osolíme ho a nakrájame na menšie kocky. Necháme ho na panvici pár minút orestovať na olivovom oleji. Kocky dáme variť do menšieho hrnca na cca 30-40 minút. V prípade, že zvolíte vegetariánsku variantu a nahradíte mäso s tofu, stačí tofu na pár minút orestovať na panvici a následne pridať do pesta.
2. Uvarené mäso orestujeme na pár minút so sójovou omáčkou na panvici a pridáme k nemu pesto. Všetko spoločne premiešame a pridáme trochu soli.
3. V samostatnom hrnci uvaríme cestoviny. Uvarené a scedené cestoviny od vody pridáme na panvicu s pestom a mäskom. Poriadne premiešame a necháme niekoľko minút.
4. K hotovým cestovinám s pestom môžeme pridať strúhaný syr podľa chuti.
„Dakujem krasne vsetko mi prislo v poriadku :) som spokojna a odporučim dalej :) “