Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Datlová pasta | 200 g |
Ovsené vločky / ovsená múka | 100 g |
Proteínový prášok | 30 g |
Arašidy | 100 g |
Čakankový sirup | 20 g |
Med | 20 g |
Voda | 10 ml |
Kokosový olej | 5 ml |
Soľ | 1 čajová lyžička |
Horká čokoláda | 150 g |
Arašidové maslo | 50 g |
Kto by si bol pomyslel, aké maškrty dokáže vykúzliť (na prvý pohľad úplne obyčajná) datlová pasta? Tvoriť nepečené sladkosti s využitím datlovej pasty ako základnej suroviny je skutočná radosť, pretože výsledok vždy stojí za to. Datle sú bohaté nie len na obsah rôznych vitamínov, ale i minerálov, pričom sú vhodnou surovinou aj pre vegánov. Vďaka ich výrobe z prirodzene bezlepkových surovín sú skutočným pokladom i pre všetkých s intoleranciou na lepok, ktorý si radi zamaškrtia na niečom sladkom. Blíži sa sviatok svätého Mikuláša a Vy máte jedinečnú príležitosť pripraviť si vďaka nášmu receptu nutrične vyváženejšiu verziu sladkej pochúťky Snickers. Poďme sa spoločne do toho pustiť!
1. V prípade, že nemáme k dispozícií datlovú pastu, jednoducho si ju pripravíme rozmixovaním 200 g celých datlí.
2. Ovsené vločky rozmixujeme, aby nám vznikla ovsená múka.
3. V mixéri rozmixujeme aj arašidy na drobný prášok.
4. Do väčšej nádoby zmiešame datlovú pastu s vodou a rukou sa pokúsime vypracovať cesto. Následne pridáme ovsenú múku, proteínový prášok (ideálne vanilkový alebo čokoládový) a rozmixované arašidy.
5. Osladíme medom a pridáme štipku soli.
6. Celú zmes dôkladne vypracujeme rukami na jednotné cesto.
7. Pripravíme si menší plech / tácku / nádobu a vystelieme ju papierom na pečenie, na ktorý vytvarujeme cesto do obdĺžnika.
8. V samostatnej miske pripravíme strednú vrstvu rezov zmiešaním arašidového masla, 10 g čakankového sirupu a štipkou soli.
9. Arašidovú vrstvu poriadne premiešame a rovnomerne natrieme na cesto.
10. Zmes na plechu dame na cca 40 minút zamraziť.
11. Následne ho vyberieme a pripravíme vrchnú vrstvu.
12. Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spoločne s kokosovým olejom a polejeme ňou cesto na plechu.
13. Na záver jemne osolíme a môžeme pridať celé arašidy.
14. Rezy opäť dame do mrazničky, ideálne na aspoň 5 hodín.
15. Následne ich môžeme nakrájať a skladovať v chladničke.
„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“