Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaPotravinové alergie nie sú prekážkou.
Suroviny | |
Vajíčka | 5 ks (5 žĺtka, 4 bielka) |
Horúca (nie vriaca) voda | 100 ml |
Arašidový olej | 130 ml |
Ryžová krupička | 190 g |
BIO Prášok do pečiva | 7 g |
Kakao so zníženým obsahom tuku | 15 g |
Sladidlo podľa vlastného výberu (napr. stévia) | |
Strúhaný BIO kokos | na posypanie - podľa chuti |
Na vymazanie a vysypanie formy | |
Kukuričná polohrubá múka | |
Kokosový olej |
Najprv si do peny vyšľaháme žĺtka so stéviou. K tejto zmesi postupne pridávame horúcu vodu, potom olej a následne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka pridáme bielka, ktoré sme si vyšľahali do hustej peny.
Ak chceme, oddelíme si približne ? cesta a vmiešame tam kakao, ktoré sme preosiali.
Formu si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kukuričnou polohrubou múkou. Postupne vrstvíme svetlé a tmavé cesto.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170° C – 35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť, až potom vyklopíme a krájame!
Ak nevydržíte, ako ja, môže sa stať, že pri vyklápaní sa Vám bábovka neodlepí úplne celá. No nevadí, na chuti to aj tak nič nemení.
Namiesto práškového cukru, bábovku možno posypať postrúhaným kokosom.
Dobrú chuť.