Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nepečené marlenkové guličky

Nepečené marlenkové guličky
Suroviny
Medové pláty 500 g
Vlašské orechy 230 g
Maslo 120 g
Med 2 polievkové lyžice
Karamelové Salko 1 balenie

Pripravili sme pre Vás rýchly recept na skutočnú dobrotku, ktorý zvládnete pripraviť aj deň pred Vianocami. A keby len pripraviť, ale pokojne i zmaškrtiť. Máte radi medovo-orechové dezerty? V tom prípade sú marlenkové guličky rozplývajúce sa na jazyku tým dokonalým receptom práve do Vašej kuchyne. Obľúbite si ich nielen vďaka ich lahodnej chuti, ale aj kvôli nenáročnosti na prípravu a na množstvo potrebných surovín. Budete sa čudovať, koľko málo stačí k tak dokonalému receptu. Z uvedeného množstva surovín sa Vám podarí pripraviť približne 50 guličiek. Dezert si nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, guličky sú nepečené a postačí ich (medzi vytvorením a postupným maškrtením) skladovať v chladničke alebo na chladnom mieste.

Ako budeme postupovať

1. Odporúčame použiť Salko, ktoré je už predpripravené a kúpili ste ho uvarené. Ak však mate k dispozícií Salko, ktoré je potrebné najskôr uvariť, vyhraďte si minimálne hodinku a pol na jeho prípravu skôr, než sa pustíte do prípravy samotných guličiek. Do receptu možno použiť i normálne Salko, avšak karamelové ešte viac zvýrazní lahodnú chuť marlenkových guličiek.

2. Medové platy najskôr roztrúsime rukami na drobné kúsky a následne rozmixujeme na jemno pomocou tyčového mixéra.

3. Pokiaľ máme celé vlašské orechy, je potrebné ich taktiež rozmixovať na jemnú múčku.

4. Rozmixované medové platy zmiešane s rozmixovanými vlašskými orechmi.

5. Z rozmixovanej zmesy odoberieme do samostatnej misky približne 5 až 6 polievkoých lyžíc a odložíme na neskôr (do tejto zmesy sa budú guličky na záver obaľovať).

6. Vo väčšej mise zmiešane rozmixované medové platy, rozmixované vlašské orechy, Salko a zmäknuté maslo. Dôkladne premiešame.

7. Do misky so surovinami pridáme dve polievkové lyžice medu.

8. Zo vzniknutej zmesy dôkladne vypracujeme cesto, ktoré dáme následne stuhnúť na chladné miesto alebo do chladničky na približne 25 až 30 minút. Čím dlhšie bude cesto v chlade, tým jednoduchšie sa s ním bude pri tvarovaní guličiek pracovať.

9. Pripravíme si misku s rozmixovanými medovými plátmi a rozmixovanými vlašskými orechmi, ktoré sme si na začiatku odobrali polievkovou lyžicou.

10. Na plech poukladáme menšie papierové košíčky (menšia veľkosť ako na muffiny).

11. Po vychladení z cesta začneme tvarovať guličky. Nemusia byť prehnane veľké, aby sa zmestili do košíčkov.

12. Vytvarovanú guličku obalíme v zmesy plátov s orechmi a položíme do košíčka.

13. Keď máme spracované všetko cesto na guličky, je potrebné dať dezert na chladné miesto, prípadne do chladničky.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za expresné dodanie môjho tovaru. Ako vždy všetko na 1*. Ešte raz ďakujem a pekný deň.“

Danica