Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Špaldové piškóty | 300 g |
Kyslá smotana | 4 balenia x 250 g |
Čučoriedky / čučoriedkový kompót | 250 g |
Vanilkový / Práškový cukor / Sladidlo | 2 – 4 polievkové lyžice |
Kakao | 2 polievkové lyžice |
Čučoriedkový džem | 50 g |
Horká čokoláda | Podľa chuti |
Čokoládový toping | Podľa chuti |
Prenasleduje Vás neustále chuť na niečo sladké, ľahké a plné ovocia? Ďalej už nemusíte hľadať inšpiráciu na nepečenú maškrtu k poobednej kávičke, pretože náš recept na čučoriedkový koláč z kyslej smotany a piškótov túto trojkombináciu požiadavok hravo spĺňa. Výber ovocnej plnky je na chuťových preferenciách každého, my sme do nepečeného dezertu použili čučoriedky a tenkú vrstvu čučoriedkového džemu pre ešte výraznejšiu lahodnú chuť ovocia.
1. Do dvoch misiek si pripravíme smotanu. V prvej miske rozmiešame dve balenia kyslej smotany s cukrom, prípadne sladidlom podľa chuti. V druhej miske si pripravíme dve balenia kyslej smotany s cukrom / sladidlom a kakaom, ktoré spoločne zmiešame.
2. Prvá vrstva v tortovej forme bude pozostávať z piškótov. Je na Vašej voľbe, či sa rozhodnete pre dlhé piškóty alebo okrúhle, prípadne ich kombináciu. Koláč bude vždy rovnako lahodný. Chutnou alternatívou sú i tmavé kakaové piškóty.
3. Na piškótovú vrstvu nanesieme kyslú smotanu, ktorá je bez kakaa. A následne ju natrieme vrstvou ovocného džemu. Džemovú vrstvu pokryjeme ovocím a prípadne môžme ešte navrstviť malé množstvo kyslej smotany. Piškótové vrstvy môžme pokvapkať šťavou z kompótu, ak ho pužívame v recepte.
4. Na šťavnaté ovocie naukladáme opäť piškóty a tie potrieme vrstvou kyslej smotany, ktorá je zmiešaná i s kakaom.
5. Na kakaovú vrstvu nastrúhame horkú čokoládu. Kedže je koláč nepečený, dáme ho stuhnúť do chladničky, ideálne aspoň na 10 až 12 hodín.
„Objednaný tovar som si prebral v poriadku.p.Evka bol som milo prekvapený ako rýchlo mi bol tovar doručený. Ďakujem Vám a želám, nech sa Vám len dobre darí.Teším sa na ďalšiu spoluprácu. “