Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nepečený čučoriedkový koláč

Nepečený čučoriedkový koláč
Suroviny
Špaldové piškóty 300 g
Kyslá smotana 4 balenia x 250 g
Čučoriedky / čučoriedkový kompót 250 g
Vanilkový / Práškový cukor / Sladidlo 2 – 4 polievkové lyžice
Kakao 2 polievkové lyžice
Čučoriedkový džem 50 g
Horká čokoláda Podľa chuti
Čokoládový toping Podľa chuti

Prenasleduje Vás neustále chuť na niečo sladké, ľahké a plné ovocia? Ďalej už nemusíte hľadať inšpiráciu na nepečenú maškrtu k poobednej kávičke, pretože náš recept na čučoriedkový koláč z kyslej smotany a piškótov túto trojkombináciu požiadavok hravo spĺňa. Výber ovocnej plnky je na chuťových preferenciách každého, my sme do nepečeného dezertu použili čučoriedky a tenkú vrstvu čučoriedkového džemu pre ešte výraznejšiu lahodnú chuť ovocia.

Ako budeme postupovať:

1. Do dvoch misiek si pripravíme smotanu. V prvej miske rozmiešame dve balenia kyslej smotany s cukrom, prípadne sladidlom podľa chuti. V druhej miske si pripravíme dve balenia kyslej smotany s cukrom / sladidlom a kakaom, ktoré spoločne zmiešame.

2. Prvá vrstva v tortovej forme bude pozostávať z piškótov. Je na Vašej voľbe, či sa rozhodnete pre dlhé piškóty alebo okrúhle, prípadne ich kombináciu. Koláč bude vždy rovnako lahodný. Chutnou alternatívou sú i tmavé kakaové piškóty.

3. Na piškótovú vrstvu nanesieme kyslú smotanu, ktorá je bez kakaa. A následne ju natrieme vrstvou ovocného džemu. Džemovú vrstvu pokryjeme ovocím a prípadne môžme ešte navrstviť malé množstvo kyslej smotany. Piškótové vrstvy môžme pokvapkať šťavou z kompótu, ak ho pužívame v recepte.

4. Na šťavnaté ovocie naukladáme opäť piškóty a tie potrieme vrstvou kyslej smotany, ktorá je zmiešaná i s kakaom.

5. Na kakaovú vrstvu nastrúhame horkú čokoládu. Kedže je koláč nepečený, dáme ho stuhnúť do chladničky, ideálne aspoň na 10 až 12 hodín.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Objednaný tovar som si prebral v poriadku.p.Evka bol som milo prekvapený ako rýchlo mi bol tovar doručený. Ďakujem Vám a želám, nech sa Vám len dobre darí.Teším sa na ďalšiu spoluprácu. “

František