Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny na cesto | |
Vajcia | 5 ks |
Ryžová múka | 180 g |
Prášok do pečiva | 1/2 balenia |
Guarová guma | 1/2 ČL |
Vanilkový lusk | 1 ks |
Horúca (nie vriaca) voda | 100 ml |
Arašidový olej | 130 ml |
Nízkotučné mlieko | 30 ml |
Nízkotučné kakao | 1 PL |
Stévia alebo iné sladidlo podľa chuti | |
Suroviny na vymazanie a vysypanie formy | |
Pomleté vlašské orechy | |
Kokosový olej | |
Suroviny na ozdobu a dochutenie | |
Čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti | |
Nasekané mandle | |
Nasekané kešu orechy |
Najprv si do peny vyšľaháme žĺtka so stéviou a vnútrom z vanilkového lusku. K tejto zmesi postupne pridávame horúcu vodu, potom olej a následne múku zmiešanú s práškom do pečiva a guarovou gumou. Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do 1 časti vmixujeme kakao a mlieko. Potom zľahka pridáme do každej polovice bielka (rovnakým dielom), ktoré sme si vyšľahali do hustej peny.
Formu si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme pomletými vlašskými orechmi. Postupne vrstvíme svetlé a tmavé cesto, aby sme docielili známy zebrový vzor.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170° C – 40 minút.
Dobrú chuť!
„Dobrý deň, dnes mi od Vás prišla zásielka so sirupom Laktofyt. Chcem sa Vám poďakovať za bezpečné doručenie, bezproblémový obchod a rýchle jednanie. Samozrejme aj za darčeky :) Prajem Vám veľa spokojných a stálych zákazníkov. “