Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaBez lepku a pridaného cukru. Zdravšia alternatíva a nielen pre deti.
Suroviny | 9 kusov perníkov (cca 10 x 3,5 cm) |
Vajcia | 3 ks |
Polohrubá kukuričná múka | 150 g |
BIO pohánková múka | 20 g |
Arašidový olej | 100 ml |
Biely nízkotučný jogurt | 50 g |
Teplá voda | 100 ml |
Perníkové korenie | 1-2 čl (podľa chuti) |
BIO kypriaci prášok do pečiva | 1/2 čl |
Sóda bikarbóna | 1/2 čl |
Sladidlo podľa vlastného výberu (napr. stevia) | podľa chuti |
Ostatné ingrediencie | |
Kokosový olej | |
Strúhaný BIO kokos | |
Čokoláda sladená stéviou | |
Džem |
Vajcia oddelíme, žĺtka + korenie + sladidlo vymixujeme, k zmesi primiešame olej, vodu a nakoniec suchú zmes (múky, PDP, SB). Prišľaháme jogurt. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka (nie mixérom!).
Plech vymažeme kokosovým olejom a vysypeme pohánkovou múkou. Pečieme pri teplote 180° C – 20 minút. Bude to závisieť od formy akú použijete, resp. od jej výšky.
Po vychladnutí prekrojíme na polovice, ktoré naplníme džemom. Samozrejme použijeme taký, ktorý je bez pridaného cukru (teda obsahuje iba cukor, ktorý sa prirodzene nachádza v ovocí). Ja som zvolila pomarančovo-zázvorový.
Polejeme čokoládou a posypeme strúhaným kokosom.
Dobrú chuť! :)