Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaBez lepku a laktózy
Suroviny na cesto | |
Vajcia | 4 ks |
Bezlepková múka Schär Mix C | 430 g |
BIO kokosový cukor | 100 g |
Prepustené maslo ghí | 250 g |
BIO kypriaci prášok do pečiva | 1/2 ČL |
Suroviny na plnku | |
BIO kokosový cukor | 25 g |
Kyslá smotana bez laktózy | 300 g |
Šľahačková smotana bez laktózy | 200 g |
Agar | 20 g |
Voda | 200 ml |
Kiwi | 150 g |
Jahody | 150 g |
BIO lieskové orechy (pomelieme) | na posypávanie vrstiev |
Oddelíme si vajíčka. K žĺtkom pridáme ostatné suroviny na cesto, ktoré rukami hnietime kým sa všetky časti nespoja. Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré si postupne roztlačíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.
Bielka vyšľaháme do peny a rovnomerne rozdelíme na vrch každého cesta. Posypeme tenkou vrstvou lieskových orechov.
Pečieme pri teplote 190°C alebo pri teplote 175°C s teplovzdušnou funkciou, 10-15 min. Necháme vychladnúť a pripravíme si plnku.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky.
Pripravíme si želatínu: Agar rozpustíme v 200ml vody, varíme asi 2 minúty a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Ovocie nakrájané na plátky zmiešame spolu s kyslou smotanou a kokosovým cukrom. Primiešame šľahačku z chladničky a vychladenú želatínu, ktorá už začína tuhnúť. Podľa vlastnej chuti si ešte dochutíme stéviou. Môžeme plniť.
Cesto je krehké – je potrebné s ním zaobchádzať opatrne. Prvé cesto položíme na podložku a potrieme 1/3 plnky, preložíme ďalším cestom a opakujeme. Ideálne je robiť to vo forme tvaru upečeného cesta s dostatočne vysokými stenami, v ktorej tortu necháme min. 12 hodín stuhnúť.
„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“