Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Práve som obdržala zásielku, ďakujem, spokojnosť nadmieru, ako v podstate vždy, ked od Vás nakúpim. ďakujem aj za pozornosti navyše.“
Daša Tirolová
Bez lepku a laktózy
Suroviny na cesto | |
Vajcia | 4 ks |
Bezlepková múka Schär Mix C | 430 g |
BIO kokosový cukor | 100 g |
Prepustené maslo ghí | 250 g |
BIO kypriaci prášok do pečiva | 1/2 ČL |
Suroviny na plnku | |
BIO kokosový cukor | 25 g |
Kyslá smotana bez laktózy | 300 g |
Šľahačková smotana bez laktózy | 200 g |
Agar | 20 g |
Voda | 200 ml |
Kiwi | 150 g |
Jahody | 150 g |
BIO lieskové orechy (pomelieme) | na posypávanie vrstiev |
Oddelíme si vajíčka. K žĺtkom pridáme ostatné suroviny na cesto, ktoré rukami hnietime kým sa všetky časti nespoja. Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré si postupne roztlačíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.
Bielka vyšľaháme do peny a rovnomerne rozdelíme na vrch každého cesta. Posypeme tenkou vrstvou lieskových orechov.
Pečieme pri teplote 190°C alebo pri teplote 175°C s teplovzdušnou funkciou, 10-15 min. Necháme vychladnúť a pripravíme si plnku.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky.
Pripravíme si želatínu: Agar rozpustíme v 200ml vody, varíme asi 2 minúty a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Ovocie nakrájané na plátky zmiešame spolu s kyslou smotanou a kokosovým cukrom. Primiešame šľahačku z chladničky a vychladenú želatínu, ktorá už začína tuhnúť. Podľa vlastnej chuti si ešte dochutíme stéviou. Môžeme plniť.
Cesto je krehké – je potrebné s ním zaobchádzať opatrne. Prvé cesto položíme na podložku a potrieme 1/3 plnky, preložíme ďalším cestom a opakujeme. Ideálne je robiť to vo forme tvaru upečeného cesta s dostatočne vysokými stenami, v ktorej tortu necháme min. 12 hodín stuhnúť.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Práve som obdržala zásielku, ďakujem, spokojnosť nadmieru, ako v podstate vždy, ked od Vás nakúpim. ďakujem aj za pozornosti navyše.“
Daša Tirolová