Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Smotanová torta s kiwi a jahodami

Smotanová torta s kiwi a jahodami

Bez lepku a laktózy

Suroviny na cesto
Vajcia 4 ks
Bezlepková múka Schär Mix C 430 g
BIO kokosový cukor 100 g
Prepustené maslo ghí 250 g
BIO kypriaci prášok do pečiva 1/2 ČL
Suroviny na plnku
BIO kokosový cukor 25 g
Kyslá smotana bez laktózy 300 g
Šľahačková smotana bez laktózy 200 g
Agar 20 g
Voda 200 ml
Kiwi 150 g
Jahody 150 g
BIO lieskové orechy (pomelieme) na posypávanie vrstiev

Oddelíme si vajíčka. K žĺtkom pridáme ostatné suroviny na cesto, ktoré rukami hnietime kým sa všetky časti nespoja. Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré si postupne roztlačíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Bielka vyšľaháme do peny a rovnomerne rozdelíme na vrch každého cesta. Posypeme tenkou vrstvou lieskových orechov. Pečieme pri teplote 190°C alebo pri teplote 175°C s teplovzdušnou funkciou, 10-15 min. Necháme vychladnúť a pripravíme si plnku. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a odložíme do chladničky.
Pripravíme si želatínu: Agar rozpustíme v 200ml vody, varíme asi 2 minúty a za občasného miešania necháme vychladnúť. Ovocie nakrájané na plátky zmiešame spolu s kyslou smotanou a kokosovým cukrom. Primiešame šľahačku z chladničky a vychladenú želatínu, ktorá už začína tuhnúť. Podľa vlastnej chuti si ešte dochutíme stéviou. Môžeme plniť.
Cesto je krehké – je potrebné s ním zaobchádzať opatrne. Prvé cesto položíme na podložku a potrieme 1/3 plnky, preložíme ďalším cestom a opakujeme. Ideálne je robiť to vo forme tvaru upečeného cesta s dostatočne vysokými stenami, v ktorej tortu necháme min. 12 hodín stuhnúť.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“

D.CH.