Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Špaldové kernoto s marinovaným tofu

Špaldové kernoto s marinovaným tofu

Rýchle a chutné jedlo, keď si vaša kuchyňa pýta trochu zmeny.

Suroviny
Špaldové krúpy 200 g
Voda 400 ml
Provensálske korenie 1 čajová lyžička
Marinované tofu 200 g
Olivový olej 4 lyžice
Mladá cibuľka aj s vňaťou 50 g
Zelená /červená paprika 140 g
Paradajky lúpané 200 g
Petržlenová vňať 10 g
Cesnak sušený 1 čajová lyžička
Sójová omáčka Tamari 1 čajová lyžička
Šalátová uhorka na ozdobu
Himalájska soľ

Špaldové kernoto je vzhľadovo podobné klasickým jačmenným krúpam. Kernoto sú však „krúpy“ z najkvalitnejšej pšenice špaldy. Je to vlastne podoba zrna, obrúseného od tvrdej obalovej vrstvy.
Jeho varenie netrvá dlhšie než varenie klasickej ryže. Odvážené množstvo kernota premyjeme a zalejeme vodou. Dáme variť spoločne s provensálskym korením. Od varu bude kernoto uvarené za 20-25 minút. Varíme pomalým varom a po 10 minútach radšej kontrolujeme a ak sa nám odparí voda skôr, než je zrno uvarené, tak dolejeme ešte cca 100 ml vriacej vody. Je najlepšie, keď sa voda odparí až na dno, a preto potom radšej miešame a ustrážime si, aby sa nám zrno nepripálilo.
Na olivovom oleji speníme cibuľku a akonáhle je orestovaná, pridáme pokrájanú zelenú /červenú papriku. Paprika má v sebe vodu a tak nemusíme podlievať. Na cibuľke ju premiešame, orestujeme zo všetkých strán a pridáme na kocky nakrájané marinované tofu. Až sa tofu prehreje, pridáme krájané paradajky, sušený cesnak, sójovú omáčku a všetko veľmi krátko povaríme. Na záver ešte chuť pokrmu osviežime petržlenovou vňaťou a do hotovej zmesi zamiešame uvarené teplé špaldové kernoto.
Dobrú chuť.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem krasne vsetko mi prislo v poriadku :) som spokojna a odporučim dalej :) “

Nikola