Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaRýchle a chutné jedlo, keď si vaša kuchyňa pýta trochu zmeny.
Suroviny | |
Špaldové krúpy | 200 g |
Voda | 400 ml |
Provensálske korenie | 1 čajová lyžička |
Marinované tofu | 200 g |
Olivový olej | 4 lyžice |
Mladá cibuľka aj s vňaťou | 50 g |
Zelená /červená paprika | 140 g |
Paradajky lúpané | 200 g |
Petržlenová vňať | 10 g |
Cesnak sušený | 1 čajová lyžička |
Sójová omáčka Tamari | 1 čajová lyžička |
Šalátová uhorka | na ozdobu |
Himalájska soľ |
Špaldové kernoto je vzhľadovo podobné klasickým jačmenným krúpam. Kernoto sú však „krúpy“ z najkvalitnejšej pšenice špaldy. Je to vlastne podoba zrna, obrúseného od tvrdej obalovej vrstvy.
Jeho varenie netrvá dlhšie než varenie klasickej ryže. Odvážené množstvo kernota premyjeme a zalejeme vodou. Dáme variť spoločne s provensálskym korením. Od varu bude kernoto uvarené za 20-25 minút.
Varíme pomalým varom a po 10 minútach radšej kontrolujeme a ak sa nám odparí voda skôr, než je zrno uvarené, tak dolejeme ešte cca 100 ml vriacej vody.
Je najlepšie, keď sa voda odparí až na dno, a preto potom radšej miešame a ustrážime si, aby sa nám zrno nepripálilo.
Na olivovom oleji speníme cibuľku a akonáhle je orestovaná, pridáme pokrájanú zelenú /červenú papriku. Paprika má v sebe vodu a tak nemusíme podlievať. Na cibuľke ju premiešame, orestujeme zo všetkých strán a pridáme na kocky nakrájané marinované tofu.
Až sa tofu prehreje, pridáme krájané paradajky, sušený cesnak, sójovú omáčku a všetko veľmi krátko povaríme.
Na záver ešte chuť pokrmu osviežime petržlenovou vňaťou a do hotovej zmesi zamiešame uvarené teplé špaldové kernoto.
Dobrú chuť.
„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“