Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Špaldové kernoto s marinovaným tofu

Špaldové kernoto s marinovaným tofu

Rýchle a chutné jedlo, keď si vaša kuchyňa pýta trochu zmeny.

Suroviny
Špaldové krúpy 200 g
Voda 400 ml
Provensálske korenie 1 čajová lyžička
Marinované tofu 200 g
Olivový olej 4 lyžice
Mladá cibuľka aj s vňaťou 50 g
Zelená /červená paprika 140 g
Paradajky lúpané 200 g
Petržlenová vňať 10 g
Cesnak sušený 1 čajová lyžička
Sójová omáčka Tamari 1 čajová lyžička
Šalátová uhorka na ozdobu
Himalájska soľ

Špaldové kernoto je vzhľadovo podobné klasickým jačmenným krúpam. Kernoto sú však „krúpy“ z najkvalitnejšej pšenice špaldy. Je to vlastne podoba zrna, obrúseného od tvrdej obalovej vrstvy.
Jeho varenie netrvá dlhšie než varenie klasickej ryže. Odvážené množstvo kernota premyjeme a zalejeme vodou. Dáme variť spoločne s provensálskym korením. Od varu bude kernoto uvarené za 20-25 minút. Varíme pomalým varom a po 10 minútach radšej kontrolujeme a ak sa nám odparí voda skôr, než je zrno uvarené, tak dolejeme ešte cca 100 ml vriacej vody. Je najlepšie, keď sa voda odparí až na dno, a preto potom radšej miešame a ustrážime si, aby sa nám zrno nepripálilo.
Na olivovom oleji speníme cibuľku a akonáhle je orestovaná, pridáme pokrájanú zelenú /červenú papriku. Paprika má v sebe vodu a tak nemusíme podlievať. Na cibuľke ju premiešame, orestujeme zo všetkých strán a pridáme na kocky nakrájané marinované tofu. Až sa tofu prehreje, pridáme krájané paradajky, sušený cesnak, sójovú omáčku a všetko veľmi krátko povaríme. Na záver ešte chuť pokrmu osviežime petržlenovou vňaťou a do hotovej zmesi zamiešame uvarené teplé špaldové kernoto.
Dobrú chuť.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková