Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Mrazený špenátový pretlak | 450 g |
Cibuľa | 1 ks |
Cesnak | 1 strúčik |
Voda | 250 ml |
Mlieko | 200 ml |
Bezlaktózová smotana | 200 g |
Jazmínová ryža | 230 g |
Mleté čierne korenie | podľa chuti |
Ružová soľ | podľa chuti |
Čerstvé paradajky (olúpané) | 2 ks |
Sušená údená šunka nakrájaná na malé kocky | 20 g |
Syr Pecorino Romano (tvrdý syr z ovčieho mlieka) | 45 g |
Kokosový olej |
Postup:
Vo woku si na kokosovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu a pražíme do sklovita. Ak je ryža aj cibuľa dostatočne upražená, pridáme kocky sušenej a údenej šunky a potom zalejeme čistou vodou. Pridáme soľ, korenie podľa chuti, špenát a na kocky nakrájané paradajky. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme po dobu 15 minút.
Po 15 minútach pridáme smotanu, 100 ml mlieka, premiešame, zakryjeme a varíme 10 minút na miernom ohni.
Potom znova odkryjeme premiešame, pridáme pretlačený strúčik cesnaku, zvyšných 100 ml mlieka, zakryjeme a varíme posledných 5 minút.
Potom odstavíme a zamiešame na jemno nastrúhaný syr.
Dobrú chuť!
„Včera som si u Vás objednal tovar, dnes ho už mám doma a ešte som dostal aj šejker ako darček, ktorý mi akurát prišiel vhod. Máte už dlho výborné služby, musím Vás pochváliť ;-) Ďakujem a pekný deň!“