Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaVynikajúce slané pečivo zo 100% špaldovej múky.
Suroviny | cca 40 ks |
Kvások | |
Kokosový cukor | 1 čl |
Polotučné mlieko | 25 ml |
Čerstvé droždie | 25 g |
Cesto | |
Múka špaldová celozrnná hladká | 400 g |
Polotučné mlieko | 275 ml |
Olivový olej | 50 ml |
Náplň | |
Grilovaný oštiepok | 100 g |
Syr Eidam | 200 g |
Čerstvý cesnak | 3 strúčiky |
Vaječný žĺtok | 1 ks |
Maslo GHI | 125 g |
Ružová soľ | 1 čl |
Ostatné ingrediencie | |
Vajce | 1 ks |
Biely sezam |
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Zakryjeme a necháme kvások pracovať.
Suroviny na cesto dáme do jednej misy, potom pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Cca 45 minút, jednoducho pokým výrazne nezväčší svoj objem.
Cesto potom rozdelíme na 3 rovnaké časti. A necháme ešte odležať na pomúčenej doske.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Syry nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo, soľ a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame a rovnako rozdelíme na 3 časti.
Jednotlivé cestá vyvaľkáme do tenkého kruhu, natrieme plnkou, zrolujeme a nakrájame do tvaru trojuholníkov.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
Z uvedeného množstva upečiete cca 40 ks slaných trojuholníčkov.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 ºC – 25 minút.
Dobrú chuť!
„Ďakujem pekne za bleskové vyriešenie :-) Aj celkovo za váš eshop, ste skvelí a máte skvelé produkty.“