Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Spojojnost s vami. Tovar som si objednal vcera a uz dnes ho tu mam. Oreganovy olej akurat som si ho namiesal zriesil ale kusim povedat teda ma ale silu“
Milan Šlahor
Vynikajúce slané pečivo zo 100% špaldovej múky.
| Suroviny | cca 40 ks |
| Kvások | |
| Kokosový cukor | 1 čl |
| Polotučné mlieko | 25 ml |
| Čerstvé droždie | 25 g |
| Cesto | |
| Múka špaldová celozrnná hladká | 400 g |
| Polotučné mlieko | 275 ml |
| Olivový olej | 50 ml |
| Náplň | |
| Grilovaný oštiepok | 100 g |
| Syr Eidam | 200 g |
| Čerstvý cesnak | 3 strúčiky |
| Vaječný žĺtok | 1 ks |
| Maslo GHI | 125 g |
| Ružová soľ | 1 čl |
| Ostatné ingrediencie | |
| Vajce | 1 ks |
| Biely sezam |
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Zakryjeme a necháme kvások pracovať.
Suroviny na cesto dáme do jednej misy, potom pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Cca 45 minút, jednoducho pokým výrazne nezväčší svoj objem.
Cesto potom rozdelíme na 3 rovnaké časti. A necháme ešte odležať na pomúčenej doske.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Syry nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo, soľ a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame a rovnako rozdelíme na 3 časti.
Jednotlivé cestá vyvaľkáme do tenkého kruhu, natrieme plnkou, zrolujeme a nakrájame do tvaru trojuholníkov.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
Z uvedeného množstva upečiete cca 40 ks slaných trojuholníčkov.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 ºC – 25 minút.
Dobrú chuť!
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Spojojnost s vami. Tovar som si objednal vcera a uz dnes ho tu mam. Oreganovy olej akurat som si ho namiesal zriesil ale kusim povedat teda ma ale silu“
Milan Šlahor
