Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Balik mi dnes dosiel. Dakujem za expresne dodanie a bezproblemovy obchod. Pekny den prajem.“
Veronika Polomska
Vynikajúce slané pečivo zo 100% špaldovej múky.
Suroviny | cca 40 ks |
Kvások | |
Kokosový cukor | 1 čl |
Polotučné mlieko | 25 ml |
Čerstvé droždie | 25 g |
Cesto | |
Múka špaldová celozrnná hladká | 400 g |
Polotučné mlieko | 275 ml |
Olivový olej | 50 ml |
Náplň | |
Grilovaný oštiepok | 100 g |
Syr Eidam | 200 g |
Čerstvý cesnak | 3 strúčiky |
Vaječný žĺtok | 1 ks |
Maslo GHI | 125 g |
Ružová soľ | 1 čl |
Ostatné ingrediencie | |
Vajce | 1 ks |
Biely sezam |
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Zakryjeme a necháme kvások pracovať.
Suroviny na cesto dáme do jednej misy, potom pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. Cca 45 minút, jednoducho pokým výrazne nezväčší svoj objem.
Cesto potom rozdelíme na 3 rovnaké časti. A necháme ešte odležať na pomúčenej doske.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Syry nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo, soľ a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame a rovnako rozdelíme na 3 časti.
Jednotlivé cestá vyvaľkáme do tenkého kruhu, natrieme plnkou, zrolujeme a nakrájame do tvaru trojuholníkov.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
Z uvedeného množstva upečiete cca 40 ks slaných trojuholníčkov.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 ºC – 25 minút.
Dobrú chuť!
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Balik mi dnes dosiel. Dakujem za expresne dodanie a bezproblemovy obchod. Pekny den prajem.“
Veronika Polomska