Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Balíček prišiel v poriadku, prekvapili ste ma rýchlosťou dodávky. Ďakujem krásne aj za darčeky... som veľmi spokojná a budem Váš obchod odporúčať aj známym Usmiaty.“
Zuzana Fleischhackerová
 
            | Suroviny | |
| Seitan | 120 g | 
| Bio kuskus | 250 g | 
| Paprika | 2 ks | 
| Rajčiny | 2 ks | 
| Kukurica | 300 g | 
| Chilli | Podľa potreby | 
| Paradajkový pretlak | 1 pl | 
| Mletá paprika | 2 čl | 
| Soľ | 1 čl | 
Mexická kuchyňa je preslávená svojou pikantnou chuťou a delikátnym mäsom. V tomto recepte Vám ukážeme, že aj vegáni si dokážu pripraviť takúto pochúťku, ktorá je zároveň aj veľmi zdravá a výživná. Toto delikátne jedlo podávame s kuskusom, ktorý však môžeme nahradiť aj ryžou alebo inou prílohou podľa preferencií.
1. Na doske si nakrájame papriku, ktorú opražíme na panvici na troche oleja.
2. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme 1 čl soli a 2 čl mletej papriky.
3. K paprike pridáme kukuricu a na miernom oleji opražíme.
4. Na doske zatiaľ nakrájame rajčiny na malé kúsky a pridáme ich na panvicu s trochou čistej vody. Na panvicu dáme pokrievku a necháme zeleninu s omáčku variť.
5. Seitan nakrájame na kúsky a vložíme do rúry rozohriatej na 180° na 15 minút.
6. Zeleninu odokryjeme, keď rajčiny zmäknú a pustia šťavu.
7. Pridáme 1 pl paradajkového pretlaku a chilli podľa chuti.
8. Zeleniny prikryjeme a necháme povariť, kým pripravíme kuskus.
9. Kuskus vysypeme do misky, zalejeme vriacou vodou a prikryjeme tanierom.
10. Kuskus dáme na tanier, pridáme uvarenú zeleninu a seitan a môžeme podávať.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Balíček prišiel v poriadku, prekvapili ste ma rýchlosťou dodávky. Ďakujem krásne aj za darčeky... som veľmi spokojná a budem Váš obchod odporúčať aj známym Usmiaty.“
Zuzana Fleischhackerová
