Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Seitan | 120 g |
Bio kuskus | 250 g |
Paprika | 2 ks |
Rajčiny | 2 ks |
Kukurica | 300 g |
Chilli | Podľa potreby |
Paradajkový pretlak | 1 pl |
Mletá paprika | 2 čl |
Soľ | 1 čl |
Mexická kuchyňa je preslávená svojou pikantnou chuťou a delikátnym mäsom. V tomto recepte Vám ukážeme, že aj vegáni si dokážu pripraviť takúto pochúťku, ktorá je zároveň aj veľmi zdravá a výživná. Toto delikátne jedlo podávame s kuskusom, ktorý však môžeme nahradiť aj ryžou alebo inou prílohou podľa preferencií.
1. Na doske si nakrájame papriku, ktorú opražíme na panvici na troche oleja.
2. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme 1 čl soli a 2 čl mletej papriky.
3. K paprike pridáme kukuricu a na miernom oleji opražíme.
4. Na doske zatiaľ nakrájame rajčiny na malé kúsky a pridáme ich na panvicu s trochou čistej vody. Na panvicu dáme pokrievku a necháme zeleninu s omáčku variť.
5. Seitan nakrájame na kúsky a vložíme do rúry rozohriatej na 180° na 15 minút.
6. Zeleninu odokryjeme, keď rajčiny zmäknú a pustia šťavu.
7. Pridáme 1 pl paradajkového pretlaku a chilli podľa chuti.
8. Zeleniny prikryjeme a necháme povariť, kým pripravíme kuskus.
9. Kuskus vysypeme do misky, zalejeme vriacou vodou a prikryjeme tanierom.
10. Kuskus dáme na tanier, pridáme uvarenú zeleninu a seitan a môžeme podávať.
„Dobrý večer, veľmi pekne Vám ďakujem. Musím povedať,že máte veľmi dobre spracovaný e-shop.“