Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Veľmi pekne ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky! Prajem pekný deň... “
Zuzana Dulovičová
Suroviny | |
Seitan | 120 g |
Bio kuskus | 250 g |
Paprika | 2 ks |
Rajčiny | 2 ks |
Kukurica | 300 g |
Chilli | Podľa potreby |
Paradajkový pretlak | 1 pl |
Mletá paprika | 2 čl |
Soľ | 1 čl |
Mexická kuchyňa je preslávená svojou pikantnou chuťou a delikátnym mäsom. V tomto recepte Vám ukážeme, že aj vegáni si dokážu pripraviť takúto pochúťku, ktorá je zároveň aj veľmi zdravá a výživná. Toto delikátne jedlo podávame s kuskusom, ktorý však môžeme nahradiť aj ryžou alebo inou prílohou podľa preferencií.
1. Na doske si nakrájame papriku, ktorú opražíme na panvici na troche oleja.
2. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme 1 čl soli a 2 čl mletej papriky.
3. K paprike pridáme kukuricu a na miernom oleji opražíme.
4. Na doske zatiaľ nakrájame rajčiny na malé kúsky a pridáme ich na panvicu s trochou čistej vody. Na panvicu dáme pokrievku a necháme zeleninu s omáčku variť.
5. Seitan nakrájame na kúsky a vložíme do rúry rozohriatej na 180° na 15 minút.
6. Zeleninu odokryjeme, keď rajčiny zmäknú a pustia šťavu.
7. Pridáme 1 pl paradajkového pretlaku a chilli podľa chuti.
8. Zeleniny prikryjeme a necháme povariť, kým pripravíme kuskus.
9. Kuskus vysypeme do misky, zalejeme vriacou vodou a prikryjeme tanierom.
10. Kuskus dáme na tanier, pridáme uvarenú zeleninu a seitan a môžeme podávať.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Veľmi pekne ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky! Prajem pekný deň... “
Zuzana Dulovičová